Γυμναστική στο σπίτι; 4+1 μυστικά για να χτίσεις το τέλειο σώμα..

Άμεσα αποτελέσματα!

Γυμναστική στο σπίτι; 4+1 μυστικά για να χτίσεις το τέλειο σώμα..

Εάν θέλετε να ασκηθείτε και να αυξήσετε την σωματική σας αντοχή, αν ακολουθείτε κάποιο πρόγραμμα διατροφής και επιθυμείτε να το ενισχύσετε κάνοντας σωματική άσκηση, μπορείτε να διαμορφώσετε την ζωή σας έτσι ώστε να κάνετε γυμναστική στο σπίτι.

Σου βρήκαμε πέντε έξυπνες ιδέες για εύκολη και ανέξοδη γυμναστική στο σπίτι θα σας βοηθήσουν να οργανωθείτε! Διαβάστε παρακάτω...

Ιδανικά, συνδυάστε πιο υγιεινές επιλογές γευμάτων ώστε να επιτύχετε να χάσετε και βάρος, ενώ μπορείτε να προτρέψετε και τα παιδιά σας γυμναστούν ανάλογα μαζί σας.

-Καταργείστε όσο μπορείτε το ασανσέρ: είναι πολύ καλός τρόπος για να τονώσετε το καρδιαγγειακό σας σύστημα, να αυξηθούν οι αναπνοές και άρα οι καύσεις του οργανισμού σας. Ταυτόχρονα, αποκτάτε αντοχή ενώ καίτε θερμίδες. Ανεβαίνετε με αργό και σταθερό ρυθμό, αλλά να κατεβαίνετε πιο γρήγορα.

-Κάνατε γυμναστική ενώ βλέπετε τα αγαπημένα σας σήριαλ: βάλτε τα όργανα γυμναστικής που διαθέτετε μπροστά στην τηλεόραση και κάντε γυμναστική όσο παρακολουθείστε τα σήριαλ. Αν δεν έχετε όργανα γυμναστικής, γεμίστε 2 μπουκάλια νερού του 1,5 λίτρου και χρησιμοποιήστε τα σαν βαράκια για τα χέρια, κάντε κοιλιακούς ή άλλες ασκήσεις χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματος σας.

-Εκμεταλλευτείτε τον «νεκρό» χρόνο για να κάνετε μερικούς κοιλιακούς: ενώ περιμένετε το φαγητό να γίνει ή να βγει το πλυντήριο για να απλώσετε τα ρούχα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον νεκρό χρόνο για να κάνετε απλές ασκήσεις της αρεσκείας σας. Τα παιδιά μπορούν να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα από το διάβασμα τους για να γυμναστούν, ώστε να γυρίσουν ανανεωμένα στην μελέτη τους.

-Αγοράστε βαράκια για τα πόδια: προτιμήστε αυτά που να μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε βάρος, ώστε να αυξάνετε σταδιακά την ισχύ τους εσείς και τα παιδιά σας. Βάλτε τα στα πόδια σας και περπατήστε στο σπίτι κάνοντας όλες τις δουλειές σας. Μην βάζετε ποτέ μόνο το ένα πάντα και τα 2 μαζί, ταυτόχρονα. Τα παιδιά μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν μια μπάλα του μπάσκετ ώστε να γυμνάσουν χέρια και πόδια. Η τιμή τους είναι πολύ προσιτή.

-Αγοράστε ειδικά λάστιχα γυμναστικής: βάλτε τα σε μια σταθερή πόρτα του σπιτιού σας από την ίδια φορά του κλεισίματος της και κάντε ασκήσεις χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματος σας. Θα γυμνάσετε όλες τις μυϊκές μονάδες του σώματος σας, χωρίς πρόσθετη καταπόνηση γιατί θα χρησιμοποιείτε το βάρος του σώματος σας είτε εσείς είτε τα παιδιά. Ένα ζευγάρι λάστιχα είναι αρκετό για όλους. Η τιμή τους είναι επίσης προσιτή.

Extra tips!:

-Πριν ξεκινήσετε την άσκηση σας, φροντίστε να κάνετε μερικές διατάσεις ώστε να προθερμάνετε τους μυς σας για να μην τραυματισθούν.

-Προτιμήστε τις ασκήσεις που μπορείτε να «βγάλετε πέρα» και μην πιέζετε τον εαυτό σας για κάτι περισσότερο. Μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε.

-Γράψτε σε ένα χαρτάκι που θα κολλήσετε στο ψυγείο μια υπενθύμιση για την καθημερινή σας γυμναστική στο σπίτι και μην ψάχνετε δικαιολογίες ώστε να το αποφύγετε.

-Θυμηθείτε: εάν δείτε την γυμναστική στο σπίτι σαν μια καθημερινή δουλειά του νοικοκυριού και όχι σαν αγγαρεία, τότε θα την εντάξετε στην ζωή σας με μεγάλη επιτυχία!