Πες αντίο στην αϋπνία με τον πιο φυσικό τρόπο!

Πες αντίο στην αϋπνία με τον πιο φυσικό τρόπο!

Νιώθεις τελευταία ότι έχεις... τσακωθεί με τον ύπνο; Κάθε βράδυ στριφογυρίζεις στο κρεβάτι και ο Μορφέας αρνείται να σε πάρει την αγκαλιά του; Το άγχος σε κατακλύζει και δεν σε αφήνει να ησυχάσεις στιγμή; Μην ανησυχείς, έχει συμβεί σε όλους μας! Υπάρχει όμως ένα μικρό «μυστικό» για να αντιμετωπίσεις την αϋπνία μια για πάντα!

Οι ξέφρενοι ρυθμοί της καθημερινότητας, το εργασιακό στρες, το φορτωμένο πρόγραμμα, η έντονη συναισθηματική φόρτιση, η υπερβολική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι αυξανόμενες υποχρεώσεις και κυρίως το άγχος είναι μερικοί από τους παράγοντες που μας κάνουν να... χάνουμε τον ύπνο μας!

Είμαι σίγουρη ότι έχει τύχει και σε σένα! Πόσες φορές δεν έχεις πιάσει τον εαυτό σου να μην αποχωρίζεται τις έγνοιες και να καταλήγεις ξάγρυπνος μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες! Σε μια τέτοια περίοδο λοιπόν που και για μένα ο ύπνος είχε γίνει... πολυτέλεια αναζητούσα όλες τις πιθανές λύσεις για να ηρεμήσω, να αποβάλλω οποιαδήποτε αρνητική σκέψη και να βάλω τον οργανισμό μου στο πιο χαλαρό mood!

Έχοντας σαν πεποίθηση ότι η φύση είναι το καλύτερο «φαρμακείο» προτιμώ πάντα να καταφεύγω στα βότανα που μπορούν να με βοηθήσουν όταν νιώθω να μειώνονται οι άμυνες του οργανισμού μου και τις δυνάμεις μου να με εγκαταλείπουν!

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να αναζητήσω ποιο θα ήταν αυτό το μικρό δώρο της φύσης που θα με έκανε να παραδοθώ άνευ όρων στην πιο χαλαρωτική διάθεση και φυσικά να απολαύσω τον πολυπόθητο ύπνο που τόσο πολύ μου έλειπε τις τελευταίες μέρες!

Μια μικρή αναζήτηση στο internet ήταν αρκετή για να μου αποκαλύψει τις μοναδικές ιδιότητες της λεβάντας αλλά και να μου συστήσει το άγνωστό μου μέχρι πρότινος μελισσόχορτο!

Κι αν ακόμα δεν τα έχεις εντάξει στην καθημερινότητά σου δεν ξέρεις τι χάνεις! Η λεβάντα είναι κατάλληλη για την καταπολέμηση της νευρικότητας αλλά και της ατονίας, της κατάθλιψης αλλά και της υπερδιέγερσης, ενώ έχει την ιδιότητα να καταπολεμά το άγχος και την μελαγχολία, να τονώνει αλλά και ξεκουράζει.

Το δε μελισσόχορτο πίστεψέ με είναι εξίσου θαυματουργό μιας και πρόκειται για ένα βότανο, το οποίο σαν αφέψημα έχει αγχολυτικές, ήπια καταπραϋντικές ή κατευναστικές ιδιότητες ενώ έχει κριθεί και αποτελεσματικό στη μείωση του άγχους! Επίσης ανακουφίζει την ένταση και το στρες μειώνοντας έτσι την κατάθλιψη!

Φαντάζεσαι λοιπόν αφού ανακάλυψα τι είναι αυτό που θα με κάνει να χαρώ επιτέλους τον πιο ξεκούραστο ύπνο έτρεξα στο super market για τις απαραίτητες προμήθειες και προς μεγάλη μου έκπληξη ανακάλυψα αυτό ακριβώς που ζητούσα! Λες και κάποιες είχε ακούσει τις επιθυμίες μου!

Ο λόγος για το νέο αφέψημα βοτάνων της Lipton που συνδυάζει την λεβάντα με το μελισσόχορτο και ακούει στο όνομα Lipton Calming Melissa & Lavender! Ο ιδανικός αυτός συνδυασμός των δύο βοτάνων σε ένα αφέψημα ήταν ότι ακριβώς χρειαζόμουν για την ολοκληρωτική αποφόρτιση, για να ξεφύγω από το άγχος της καθημερινότητας, να αφοσιωθώ στον εαυτό μου και να «βουλιάξω» στο κρεβάτι μου για τον πιο ξεκούραστο ύπνο!