"Κατά την ερωτική επαφή πονάω πολύ! Τι μπορεί να είναι αυτό;" Ο γυναικολόγος του Youweekly.gr απαντά...

Ιδού η απάντηση...

Πώς λειτουργεί το σώμα μας; Τι σημαίνουν οι πόνοι που νιώθουμε; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στην σεξουαλική μας ζωή;

Ο ειδικός του Youweekly.gr, Παντελής Μεσσαρόπουλος, είναι εδώ για να σας λύσει κάθε απορία και να φωτίσει άγνωστους για εσάς τομείς. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε σκόρδο με άδειο στομάχι!

Κάθε φορά που κάνω σεξ με τον σύντροφό μου πονάω αρκετά. Τι μπορεί να είναι αυτό;

Ο πόνος στην επαφή ή αλλιώς δυσπαρευνία ορίζεται ως επίμονος ή επαναλαμβανόμενος πόνος των γεννητικών οργάνων που βιώνεται κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Η βίωση πόνου με μερική κολπική είσοδο και/ή συνουσία είναι κοινή μεταξύ των γυναικών. Τουλάχιστον το 60% των γυναικών βιώνουν συμπτώματα δυσπαρευνίας κάποια στιγμή στη ζωή τους και για το 15% είναι επανεμφανιζόμενο πρόβλημα.

Η δυσπαρευνία, αν είναι σοβαρή και συνεχιζόμενη, είναι πιθανό να δημιουργήσει σοβαρή ενόχληση στις σεξουαλικές εμπειρίες μιας γυναίκας. Η δυσάρεστη αίσθηση στην είσοδο του κόλπου ή εντός των κολπικών τοιχωμάτων κατά τη συνουσία προκαλείται συνήθως από ανεπαρκή διέγερση και ύγρανση, εφόσον φυσικά έχουν αποκλειστεί παθολογικές αιτίες, όπως η ενδομητρίωση. Συνθήκες που αφορούν τη φυσιολογία, όπως ανεπαρκείς ορμόνες (π.χ. στην εμμηνόπαυση), μπορούν να μειώσουν τη λίπανση.

Δείτε ακόμη: Χημική δίαιτα express: Χάστε 7 κιλά σε 7 ημέρες

Οι εγχύσεις υαλουρονικού οξέος μπορούν να δώσουν λύση, ώστε η συνουσία να γίνεται άνετα τόσο σε γυναίκες οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα ξηρότητας λόγω ηλικίας όσο και σε γυναίκες με συμπτώματα αιδοιοδυνίας. Η αύξηση της ενυδάτωσης της περιοχής σε συνδυασμό με την αύξηση της ελαστικότητας του βλεννογόνου μειώνει σημαντικά τα συμπτώματα στις περισσότερες περιπτώσεις.