Μελανιές: Πώς να τις ξεφορτωθείς με 4+1 εύκολα tips!

Πες αντίο στους μώλωπες!

Μελανιές: Πώς να τις ξεφορτωθείς με 4+1 εύκολα tips!

Έφαγες ένα γερό χτύπημα και δεν ξέρεις πως να διώξεις την ανεπιθύμητη μελανιά;

Σίγουρα όταν τραυματίζεσαι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι πως θα καλύψεις το σημάδι. Το Youweekly.gr σου λύνει τα χέρια και σου προτείνει πως να ξεφορτωθείς τις μελανιές με 5 αποτελεσματικούς τρόπους! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Πρησμένη κοιλιά: Αυτό είναι το μυστικό για να "ξεφουσκώσεις"!

1. Ξεκουράσου

Εάν είσαι τραυματίας, μην κουράζεις άλλο το σώμα σου. Η ξεκούραση θα μειώσει τη ροή του αίματος στον μώλωπα πράγμα που μπορεί να αποτρέψει την κατάσταση από το επιδεινωθεί. Οι μώλωπες είναι αποτέλεσμα του παγιδευμένου αίματος από σπασμένα τριχοειδή που συγκεντρώνονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Λιγότερη ροή αίματος, λοιπόν, σημαίνει λιγότερο σοβαρή μελανιά.

2. Βάλε πάγο

Το παραδοσιακό κόλπο! Για να μειώσετε τη διόγκωση (και να επιταχύνετε την επούλωση) της μελανιάς, τοποθετήστε πάγο στο σημάδι για τις πρώτες 24 έως 48 ώρες. Ο σωστός τρόπος είναι να τυλίξετε την παγοθήκη σας (ή τον κατεψυγμένο αρακά) σε μια πετσέτα και να το αφήσετε στην περιοχή για δέκα λεπτά κάθε φορά.

Δείτε ακόμη: Έχεις καθυστέρηση; 6+1 αιτίες που η περίοδο σου έχει "ξερυθμιστεί"!

3. Μην την αγγίζεις

Έχουμε την τάση να προσπαθούμε να κάνουμε μασάζ ή κάτι τέτοιο στις μελανιές για να τις θεραπεύσουμε. Μέγα λάθος! Το να αγγίζεις ή να τρίβεις την περιοχή μπορεί να προκαλέσει το σπάσιμο ακόμα περισσότερων αγγείων και να επεκτείνει το σημάδι.

4. Άσε το τσιγάρο κάτω

Εάν σκέφτεσαι να κόψεις το τσιγάρο σου βρήκαμε έναν λόγο παραπάνω! Το τσιγάρο μειώνει την παροχή αίματος και καθυστερεί την επισκευή των ιστών, προκαλώντας έτσι τη μελανιά σου γίνεται χειρότερη και πιο επώδυνη.

Δείτε ακόμη: Φουσκάλα στα πόδι: Εξαφάνισε την άμεσα σε 4 βήματα!

5. Κατανάλωσε βιταμίνη C

H βιταμίνη C είναι γνωστό ότι βοηθά στη δημιουργία ιστού κολλαγόνου γύρω από τα αιμοφόρα αγγεία του δέρματός μας. Βοηθά επίσης στο σώμα να απορροφήσει σωστά το σίδηρο. Τα φυλλώδη, τα πράσινα λαχανικά και τα εσπεριδοειδή είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης, οπότε η προσθήκη τους στη διατροφή σου μπορεί σίγουρα να σε βοηθήσει να θεραπεύσεις τους μώλωπες πιο γρήγορα.