Το ήξερες αυτό για την κανέλα; Το μυστικό για να βελτιώσεις την υγεία του οργανισμού σου!

Διάβασε προσεκτικά...

Το ήξερες αυτό για την κανέλα; Το μυστικό για να βελτιώσεις την υγεία του οργανισμού σου!

Ένα από τα πιο αγαπημένα μπαχαρικά είναι αναμφισβήτητα η κανέλα!

Οι έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση κανέλας έχει εξαιρετικά καλές επιδράσεις στην υγεία του οργανσιμού. Κατά πόσο ισχύει αυτό όμως; Το Youweekly.gr σου εξηγεί τι θα πρέπει να ξέρεις για να χρησιμοποιήσεις την κανέλα σωστά για την υγεία σου! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Προσοχή! Μην μένεις με το βρεγμένο μαγιό! Ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν...

Η κανέλα όντως περιέχει ουσίες που εμφανίζουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, με τα συστατικά της να βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.

Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση κανέλας μπορεί πιθανόν να μειώσει τους παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση διαβήτη, ενώ ένα από τα συστατικά της -η σιναμαλδεύδη, φαίνεται να επιδρά στα αιμοπετάλια εμποδίζοντας τον σχηματισμό θρόμβων.

Αλλά προσοχή, όλα αυτά υπάρχουν μόνο στην κανέλα Κεϋλάνης!

Δείτε ακόμη: Καρκίνος στους πνεύμονες: Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι πρέπει να πας για εξετάσεις!

Μπορεί γευστικά να θυμίζει την κανέλα, όμως δεν έχει τις ευεργετικές ιδιότητες της και επιπλέον, έχει ως και 1.200 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα στην ουσία κουμαρίνη, που είναι τοξική και σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα νεφρά και το συκώτι.

Δείτε ακόμη: Άσθμα: 4+1 τρόποι για να το διαχειριστείς! Μην πανικοβάλλεσαι!

Στην αγορά πάλι, πέρα από την κανέλα Κεϋλάνης που συνήθως βρίσκουμε στα μπαχαροπωλεία, κυκλοφορεί και η πιο οικονομική κασσία, ένα συγγενές είδος που καλλιεργείται κυρίως στην Κίνα και την Ινδονησία.