Προσοχή: Τόσο καιρό καθαρίζετε λάθος τον αφαλό σας! Ποιος είναι ο σωστός τρόπος; (Βίντεο)

Από τι κινδυνεύετε!

Προσοχή: Τόσο καιρό καθαρίζετε λάθος τον αφαλό σας! Ποιος είναι ο σωστός τρόπος; (Βίντεο)

Ο αφαλός είναι ένα από τα σημεία του σώματος μας που συγκεντρώνονται τα περισσότερα βακτήρια και ακαθαρσίες.

Μια ματιά στον βρώμικο αφαλό είναι αρκετή για να ανατριχιάσετε στο ντους και να ξεκινήσετε το τρίψιμο!
Σύμφωνα με τους δερματολόγους η βρωμιά που συγκεντρώνεται σε αυτό το σημείο είναι εξαιτίας των κουμπιών στο τζιν και ένα μείγμα από βακτήρια, ιδρώτα, σαπούνια, λοσιόν και χνούδια. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Εσύ το ήξερες; Αυτές οι τροφές έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες!

Πρέπει όμως ο αφαλός να καθαρίζεται;
Ασφαλώς όπως και τα υπόλοιπα μέρη του σώματος διαφορετικά η περιοχή μπορεί να αναπτύξει οζώδεις μυρωδιές και μολύνσεις, να προκληθεί φαγούρα και ψώρα στο δέρμα, ειδικά εάν έχετε τρύπα στον αφαλό. Σε αυτή την περίπτωση, αν και σπάνια μπορεί στο σημείο αυτό να αναπτυχθεί φλεγμονή λόγω της μόλυνσης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο αφαλός πρέπει να είναι καθαρός αφού όπως εκτιμούν οι δερματολόγοι ο μέσος αφαλός είναι γεμάτος με 67 διαφορετικά είδη βακτηρίων,σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.

Πώς πρέπει λοιπόν να καθαρίζουμε τον αφαλό;
Για να αποτρέψετε λοιπόν μια δυσάρεστη επίσκεψη στο γιατρό σας κατά τη διάρκεια του ντους θα πρέπει να αφαιρείτε τα μικρόβια και τα χνούδια . Μπορείτε επίσης να καθαρίζετε τον αφαλό με μια μπατονέτα που έχει σαπούνι ή νερό ή οινόπνευμα.

Δείτε ακόμη: Πόνος στην κοιλιά ή στο στομάχι; Δες τι σημαίνει, ανάλογα με το σημείο!


Αν έχετε «εξωτερικό» αφαλό…

Δεν χρειάζονται κρέμες, λάδια ή λοσιόν. Ένα πέρασμα με σφουγγάρι είναι ό,τι χρειάζεται.

Δυστυχώς, αν ο αφαλός σας είναι ήδη «εκτός ελέγχου» (που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά ή η μόλυνση με τον καθαρισμό), προφανώς χρειάζεται να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο ώστε με τον κατάλληλο εξοπλισμό να το καθαρίσει εκείνος.