Αυτό το φρούτο εκτός από νόστιμο είναι και προστάτης της καρδιάς

Προλαμβάνει το έμφραγμα!

Αυτό το φρούτο εκτός από νόστιμο είναι και προστάτης της καρδιάς

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα δε λέει η παροιμία; Έτσι ακριβώς είναι! Το συγκεκριμένο φρούτο δεν είναι μόνο νόστιμο είναι και ευεργετικό, καθώς προλαμβάνει το έμφραγμα και όχι μόνο!

Οι διαλυτές φυτικές ίνες των μήλων φαίνεται να προκαλούν μείωση των επιπέδων χοληστερόλης – και δη της «κακής» (LDL)- στο αίμα, γεγονός που πιθανώς να οφείλεται στην αυξημένη απέκκριση χολικών αλάτων, αλλά και της περιεχόμενης πηκτίνης. Μία μελέτη αναφέρει πως η καθημερινή κατανάλωση 2-3 μήλων μείωσε τα επίπεδα χοληστερόλης μέχρι και 10% ενώ φάνηκε να υπάρχει μεγαλύτερη μείωση στις γυναίκες από τους άνδρες.

Επίσης, μεταξύ των πιθανών δράσεων των πολυφαινολικών ουσιών φαίνεται να συμπεριλαμβάνονται και προστατευτικές ιδιότητες ως προς τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Ακόμα, μία μελέτη υποστηρίζει πως άνθρωποι που κατανάλωναν καθημερινά έστω ένα μήλο, είχαν κατά 59% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα σε σχέση με αυτούς που δεν έτρωγαν.

Ευεργετικά και για τον σακχαρώδη διαβήτη

Τα μήλα περιέχουν μία ουσία, την πηκτίνη, που παίζει ρόλο στη διατήρηση των επιθυμητών επιπέδων σακχάρου στο αίμα, παρεμποδίζοντας την απότομη αύξησή του, καθώς επηρεάζει το μεταβολισμό της γλυκόζης. Ένα μήλο μπορεί να ικανοποιήσει την επιθυμία για γλυκό κατά τη διάρκεια πιθανής υπογλυκαιμικής φάσης, εξαλείφοντας την ατονία ή τη ζαλάδα που προκαλούν τα χαμηλά επίπεδα γλυκόζης, χωρίς όμως να προκαλεί υπερβολική αύξηση στα επίπεδά της. Άρα τα μήλα χαρακτηρίζονται ως τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Επίσης είναι προτιμότερη η κατανάλωση του φρούτου παρά του χυμού καθώς το πρώτο δίνει μεγαλύτερη αίσθηση πληρότητας.

Τεράστια προσοχή: Τα συμπτώματα που σας προειδοποιούν για έμφραγμα ένα μήνα πριν!

Ένα σοβαρό θέμα στην υγεία είναι το έμφραγμα, όμως ο οργανισμός μας προειδοποιεί ένα μήνα πριν το συμβάν με συγκεκριμένα συμπτώματα!

Τα καρδιακά προβλήματα είναι η μεγαλύτερη αιτία θανάτου των ανθρώπων, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι σε αυτά οφείλεται το 40% των θανάτων παγκοσμίως.

Μάστιγα τείνουν να γίνουν οι θάνατοι από καρδιακό έμφραγμα και ένας λόγος που συμβαίνει αυτό, εκτός των άλλων, είναι και επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν εγκαίρως τα προειδοποιητικά σημάδια καρδιακών παθήσεων.

Κούραση

΄Όταν οι αρτηρίες στενεύουν, η καρδιά παίρνει λιγότερο αίμα από ότι είχε συνηθίσει. Αυτό την κάνει να δουλεύει περισσότερο από το κανονικό, κάνοντας σας να αισθάνεστε κουρασμένοι σχεδόν συνεχώς.

Λαχάνιασμα

Όταν η καρδιά τροφοδοτείται με λιγότερο αίμα, οι πνεύμονες δεν παίρνουν το οξυγόνο που χρειάζονται. Η καρδιά και οι πνεύμονες συνδέονται στενά. Έτσι, το ένα δεν μπορεί χωρίς το άλλο. Εάν έχετε προβλήματα αναπνοής καλύτερα να συμβουλευτείτε γιατρό καθώς μπορεί να σημαίνει ότι πλησιάζετε το έμφραγμα.

Αδυναμία

Όταν το σώμα γίνεται αδύναμο ξαφνικά, είναι γιατί οι αρτηρίες στενεύουν όλο και περισσότερο και δεν υπάρχει σωστή κυκλοφορία του αίματος. Οι μύες σας δεν παίρνουν ό,τι χρειάζονται και έτσι εσείς αισθάνεστε αδυναμία χωρίς αυτό που κάνετε να την δικαιολογεί. Δώστε προσοχή.

Ζαλάδα και κρύος ιδρώτας

Η κακή κυκλοφορία προκαλεί και την περιορισμένη ροή αίματος στον εγκέφαλο. Αυτό είναι απειλητικό για την ζωή σας. Προκαλεί για αρχή ζαλάδα και ιδρώτα. Δεν πρέπει να το αγνοήσετε.

Πίεση στο στήθος

Εάν έχετε ήδη άλλα συμπτώματα, πιθανότατα να έχετε και μια δυσάρεστη αίσθηση πίεσης στο στήθος. Μια μικρή πίεση ή μια συνεχή πίεση. Αυτή θα μεγαλώνει συνεχώς μέχρι να συμβεί το έμφραγμα.

Συμπτώματα γρίπης

Εάν αισθάνεστε συμπτώματα κρυολογήματος ξαφνικά, χωρίς να δικαιολογείται, αυτό είναι γιατί θα συμβεί το έμφραγμα στο κοντινό μέλλον. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι κρύωσαν μερικές μέρες πριν το συμβάν.

Τι να κάνετε:

Εάν κάποιος από εσάς αισθάνεται αυτά τα συμπτώματα, πρέπει να πάτε σε γιατρό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ο καλύτερος τρόπος για να εμποδίσετε ένα έμφραγμα είναι να καταλάβετε τα συμπτώματα νωρίς.