Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μήλο: Μην βγάζεις τη φλούδα! Τα 3+1 οφέλη για την διατροφή σου!

Δοκίμασε το!

Μήλο: Μην βγάζεις τη φλούδα! Τα 3+1 οφέλη για την διατροφή σου!
DIET NEWS 04.08.2018 07:56

Θες να απολαύσεις το αγαπημένο σου μήλο αλλά δεν μπορείς καθόλου την αίσθηση της φλούδας;

Για ξανασκέψου το! Το Youweekly.gr σου παρουσιάζει τα οφέλη της φλούδας στο μήλο για μια υγιεινή διατροφή! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Πότε μία γυναίκα δεν πρέπει να ζυγίζεται; Εσύ ξέρεις τους "χρυσούς" κανόνες;

Η φλούδα έχει τις περισσότερες φυτικές ίνες και βιταμίνες

Ένα μέτριο μήλο με τη φλούδα του περιέχει 4.4 γραμμάρια φυτικών ινών. Χωρίς την φλούδα παίρνεις μόνο 2.1 γραμμάρια, ποσότητα ανεπαρκής ακόμα και για να την χαρακτηρίσεις “καλή πηγή φυτικών ινών’. Στο ίδιο μέγεθος, το μήλο με τη φλούδα θα σου δώσει 8.4 ml βιταμίνης C and 98 IU βιταμίνης A. Αφαιρώντας την φλούδα έχεις αυτομάτως 6.4 ml και 61 IU αντίστοιχα.

Δείτε ακόμη: Μάθε γιατί δεν χάνεις κιλά! 4+1 κλασικά λάθη που κάνεις όταν είσαι σε δίαιτα

Τα μήλα μπορούν να διευκολύνουν τα αναπνευστικά προβλήματα, μόνο όταν τρώγονται με την φλούδα

Η ένωση που μπορεί να βοηθήσει στο πρόβλημα ονομάζεται κερκετίνη και βρίσκεται ως επί το πλείστον στην φλούδα. Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν πέντε μήλα την εβδομάδα, παρουσίασαν καλύτερη λειτουργία στους πνεύμονες, χάρη στην κερκετίνη. Το ίδιο αντιοξειδωτικό όμως φαίνεται να ενισχύει και τη μνήμη, καταπολεμώντας τις βλάβες στον ιστό του εγκεφάλου που συνδέονται με τη νόσο του Alzheimer κι άλλα εκφυλιστικά προβλήματα, όπως έδειξαν οι μέχρι τώρα μελέτες σε ποντίκια.

Δείτε ακόμη: 7 φρούτα που περιέχουν περισσότερη ζάχαρη από μια σοκολάτα!

Η φλούδα ίσως μπορεί να προφυλάξει από τον καρκίνο

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2007 από το Πανεπιστήμιο του Κορνέλ, έδειξε ότι η τριτερπενοειδή ένωση που βρίσκεται στην φλούδα του μήλου, μπορεί να είτε να αναστείλει είτε να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα. Πιο συγκεκριμένα, αυτή η ένωση στοχεύει στα καρκινικά κύτταρα που συναντώνται στο ήπαρ, το παχύ έντερο και το στήθος.

Ένα μήλο με φλούδα την ημέρα κρατάει μακριά τα περιττά κιλά

Η φλούδα του μήλου περιέχει επίσης ουρσολικό οξύ, μια σημαντική ουσία για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Το ουρσολικό οξύ φαίνεται να αυξάνει τη μυϊκή μάζα και το “καφέ” λίπος, το οποίο αυξάνει με την σειρά του την καύση των θερμίδων.

Share