Μεγάλη προσοχή! Έτσι θα ξεχωρίζετε τα ληγμένα αντηλιακά!

Ποια είναι τα κριτήρια και πως θα το καταλάβετε;

Μεγάλη προσοχή! Έτσι θα ξεχωρίζετε τα ληγμένα αντηλιακά!

Το καλοκαίρι έχει έρθει και είναι πολύ σημαντικό για την υγεία μας να ξεχωρίζουμε τα ληγμένα αντηλιακά!

Τα αντηλιακά, μπορούν να χάσουν τις προστατευτικές τους ιδιότητες όταν περάσει ο κατάλληλος χρόνος χρήσης τους, σύμφωνα με τον καθηγητή Allison Arthur από το Ορλάντο.
Μάλιστα, όχι μόνο μπορεί να μην έχουν καμία επίδραση κατά της ηλιακής ακτινοβολίας, αλλά μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε εγκαύματα θέτοντας σε κίνδυνο το δέρμα.

Παρακλατω θα διαβάσεις όλες εκείνες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με την σωστή χρήση τους για να μην έχεις ατυχήματα στις διακοπές σου. Δώσε βάση λοιπόν.

Ημερομηνία λήξης:

Όπως κάθε προϊόν για την φροντίδα του δέρματος, έτσι και τα αντηλιακάέχουν ημερομηνία λήξης, την οποία μπορείς να βρεις πάνω στην συσκευασία τους. Πριν λοιπόν χρησιμοποιήσεις το δικό σου, τσέκαρε το πότε λήγει. Αν πάλι τύχει και το αντηλιακό που έχεις αγοράσει δεν αναγράφει ημερομηνία λήξης, τότε θα πρέπει να σημειώσεις πότε το πήρες ώστε να γνωρίζεις πόσο χρόνο το έχεις.

Οι κανόνες αυτοί ισχύουν τόσο για τα αντηλιακά από φυσικά υλικά, όσο και για εκείνα που είναι χημικά. Ο λόγος διότι τα συστατικά των μεν και των δε χάνονται με το πέρασμα του χρόνου και έτσι μειώνεται η αποτελεσματικότητα τους.

Επιπλέον, η θερμότητα είναι ένας βασικός λόγος που μπορεί να κάνει ένα αντηλιακό αναποτελεσματικό, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν τα συστατικά του.


Ενδείξεις ότι το αντηλιακό σου είναι ληγμένο:

Πρώτα από όλα, θα το καταλάβεις από την υφή του. Αν αυτή δείχνει ή είναι διαφορετική κατά την εφαρμογή του αντηλιακού, τότε θα πρέπει να σταματήσεις να το χρησιμοποιείς. Αν π.χ. έχει κόκκους ή άλλαξε χρώμα δεν πρέπει να το χρησιμοποιείς, ενώ ένα άλλο σημάδι ότι το αντηλιακό σου έχει λήξει, μπορεί να είναι και η μυρωδιά του.

Πως θα προστατευθείς πλήρως από τον ήλιο:

Καταρχάς φρόντισε να προμηθευτείς ένα καλό αντηλιακό. Έπειτα, μπορείς να αποφεύγεις την έκθεση στον ήλιο από τις 10 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, όπου η ακτινοβολία είναι πολύ μεγαλύτερη και φυσικά, να επιλέγεις να κάθεσαι στην σκιά, φορώντας γυαλιά ηλίου και καπέλο.

Καλοκαιρινές διακοπές και ταμπόν: Κάθε πότε πρέπει να το ανανεώνεις;

Καλοκαιρινές διακοπές και ταμπόν: Κάθε πότε πρέπει να το ανανεώνεις;
Ο γυναικολόγος απαντά...


Ο ειδικός του Youweekly.gr, Παντελής Μεσσαρόπουλος, είναι εδώ για να σας λύσει κάθε απορία και να φωτίσει άγνωστους για εσάς τομείς.

Αυτήν την εποχή και προκειμένου να μη στερηθώ τα μπάνια μου στις διακοπές φοράω ταμπόν. Πόσο συχνά πρέπει να το ανανεώνω;

Πολλές γυναίκες επιλέγουν το ταμπόν όχι μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά όλο τον χρόνο. Τα ταμπόν, αν φορεθούν σωστά, είναι απολύτως ασφαλή και δεν φαίνεται να αυξάνουν τις πιθανότητες λοιμώξεων. Η σωστή επιλογή μεγέθους ώστε να αποφεύγονται οι διαρροές καθώς και η αλλαγή του κάθε 3 ώρες είναι απλές κινήσεις, οι οποίες διασφαλίζουν τη μέγιστη ασφάλεια στη χρήση του ταμπόν.