«Ο έντονος πόνος κατά τη διάρκεια του σ*ξ μπορεί να υποδηλώνει κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα;» Ο γυναικολόγος του Youweekly.gr απαντά...

Ιδού η απάντηση...

«Ο έντονος πόνος κατά τη διάρκεια του σ*ξ μπορεί να υποδηλώνει κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα;» Ο γυναικολόγος του Youweekly.gr απαντά...

Δεχτήκαμε την εξής ερώτηση: «Ο έντονος πόνος κατά τη διάρκεια του σ*ξ μπορεί να υποδηλώνει κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα;» Ο γυναικολόγος του Youweekly.gr σας απαντά υπεύθυνα...

Ο Παντελής Μεσσαρόπουλος, είναι εδώ για να σας λύσει κάθε απορία και να φωτίσει άγνωστους για εσάς τομείς.

Υγεία του κόλπου: Έχεις κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα; Θα χρειαστείς άμεση αντιμετώπιση!

Ο πόνος στην επαφή ή αλλιώς δυσπαρευνία ορίζεται ως επίμονος ή επαναλαμβανόμενος πόνος των γεννητικών οργάνων που βιώνεται κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Η βίωση πόνου με μερική κολπική είσοδο και/ή συνουσία είναι κοινή μεταξύ των γυναικών. Τουλάχιστον το 60% των γυναικών βιώνουν συμπτώματα δυσπαρευνίας κάποια στιγμή στη ζωή τους και για το 15% είναι επανεμφανιζόμενο πρόβλημα.

Η δυσπαρευνία αν είναι σοβαρή και συνεχιζόμενη, είναι πιθανό να προκαλέσει σοβαρή ενόχληση στις σεξουαλικές εμπειρίες μιας γυναίκας. Η δυσάρεστη αίσθηση στην είσοδο του κόλπου ή εντός των κολπικών τοιχωμάτων κατά τη συνουσία προκαλείται συνήθως από ανεπαρκή διέγερση και ύγρανση. Συνθήκες που αφορούν τη φυσιολογία, όπως ανεπαρκείς ορμόνες (π.χ. στην εμμηνόπαυση), μπορούν να μειώσουν τη λίπανση.

Οι αιτίες της δυσπαρευνίας θα πρέπει να εκτιμούνται από ειδικό γυναικολόγο καθώς ενδέχεται να είναι το σύμπτωμα σοβαρότερων γυναικολογικών καταστάσεων όπως η ενδομητρίωση. Επίσης, πολλές γυναίκες αναφέρουν πλήρη αδυναμία ερωτικής συνεύρεσης καθώς ο πόνος εντοπίζεται στον πρόδρομο του κόλπου. Λοιμώξεις του αιδοίου καθώς και ευαισθησία του προθαλάμου του κόλπου ενδέχεται να ευθύνονται για τον έντονο πόνο στη επαφή αλλά και για το χρόνιο πυελικό άλγος.

Τι να κάνεις αν το προφυλακτικό μείνει μέσα σου;

Φοβάσαι τι θα συμβεί αν το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια του σ3ξ μείνει μέσα σου; Δες τι θα πρέπει να κάνεις αν μείνει μέσα σου!

Πρώτα απ’ όλα δεν χρειάζεται πανικός! Αν και μπορεί να σου φανεί περίεργο, συμβαίνει συχνά.

Εκείνο που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις το προφυλακτικό και να βεβαιωθείς ότι είναι άθικτο.

Ακόμα όμως κι αν δεν υπάρχει διαρροή του περιεχομένου, και ειδικά αν δεν χρησιμοποιείς κάποια άλλη μορφή αντισύλληψης, καλό είναι να ενημερώσεις τον γυναικολόγο σου και να σε κατευθύνει εκείνος στο τι χρειάζεται να κάνεις.

Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να μην μπορείς να το βγάλεις μόνη σου. Θα σε βοηθήσει ο γυναικολόγος.

Επίσης, καλό είναι να κάνεις μια εξέταση για σ3ξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.