Έρευνα - σοκ! Αυτά τα τσιγάρα σας σκοτώνουν πιο γρήγορα!

Τα καπνίζουμε οι περισσότεροι! Καλύτερα αλλάξτε μάρκα....

Έρευνα - σοκ! Αυτά τα τσιγάρα σας σκοτώνουν πιο γρήγορα!

Έρευνα σοκ σας εφιστά την προσοχή σας, αφού αυτά τα τσιγάρα σας σκοτώνουν πιο γρήγορα!

Οι άνθρωποι που καπνίζουν τσιγάρα χωρίς φίλτρο έχουν διπλάσιο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πνεύμονα σε σύγκριση με τους άλλους καπνιστές. Επιπλέον το κάπνισμα τσιγάρων χωρίς φίλτρο συνδέθηκε με 30% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από κάθε αίτιο.

«Όλα τα τσιγάρα βλάπτουν. Όλα αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο των πνευμόνων, αλλά τα άφιλτρα τσιγάρα έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο τύπο τσιγάρου» εξηγεί η συγγραφέας της μελέτης Δρ. Nina Thomas πνευμονολόγος στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας στο Τσάρλεστον.
Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι οι καπνιστές των ελαφριών τσιγάρων (light, ultralight) και εκείνων με γεύση μέντας ήταν εξίσου πιθανό να παρουσιάσουν καρκίνο των πνευμόνων και να πεθάνουν από αυτόν συγκριτικά με εκείνους που κάπνιζαν τα κλασικά τσιγάρα με φίλτρο.

Σας πόνεσε ο λαιμός μέσα στις καλοκαιρινές διακοπές; Αυτή είναι η λύση!


Παρά τις αλλαγές στις οποίες έχει προβεί η καπνοβιομηχανία σε μια προσπάθεια να καταστήσει τα τσιγάρα πιο ασφαλή – μειώνοντας τα επίπεδα πίσσας ή προσθέτοντας γεύση μέντας – τα τσιγάρα εξακολουθούν να συνδέονται με το 90% των περιπτώσεων καρκίνου του πνεύμονα, σημειώνουν οι ερευνητές.

Προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο διαφορετικοί τύποι τσιγάρων συνδέονται με διαφορετικά ποσοστά κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα ή θανάτων σχετιζόμενων με το κάπνισμα οι ερευνητές έκαναν ανασκόπηση των στοιχείων του Εθνικής Μελέτης Εξέτασης Πνευμόνων των ΗΠΑ (National Lung Screening Trial).

Σύμφωνα με την Δρ. Thomas το δείγμα περιείχε πάνω από 14,000 άτομα στο εθνικό αντιπροσωπευτικό τους δείγμα. Οι συμμετέχοντες ήταν όλοι 55-74 ετών και έπρεπε να έχουν ιστορικό τουλάχιστον 30 ετών, συγκεκριμένα 30 pack-years. Πρόκειται για μια κλινική ποσοτικοποίηση του καπνίσματος που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της έκθεσης ενός ατόμου στον καπνό. Υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των πακέτων τσιγάρου που καπνίζει κάποιος την ημέρα με τον αριθμό των ετών της καπνιστικής συνήθειας. Ένα παράδειγμα του τι σημαίνουν τα 30 pack-years είναι ότι μπορεί κάποιος να καπνίζει ένα πακέτο την ημέρα για τριάντα χρόνια ή δυο πακέτα την ημέρα για 15 χρόνια, εξήγησε η Δρ. Thomas.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα συγκέντρωναν κατά μέσο όρο 56 pack-years. Οι ερευνητές έλεγξαν τα δεδομένα για διάφορους παράγοντες, όπως το φύλο, την ηλικία και τον αριθμό των pack-years.

Οι καπνιστές άφιλτρων τσιγάρων ήταν 40% πιο πιθανό να παρουσιάσουν καρκίνο των πνευμόνων. Επίσης ήταν κατά ένα τρίτο πιο πιθανό να είναι εθισμένοι στη νικοτίνη σε σύγκριση με τους άλλους καπνιστές.
Οι άνθρωποι που κάπνιζαν light, ultralight ή τσιγάρα μενθόλης είχαν τους ίδιους παράγοντες κινδύνου σε σύγκριση με εκείνους που κάπνιζαν κανονικά τσιγάρα με φίλτρο. Ωστόσο οι καπνιστές των light, ultralight ή τσιγάρων μενθόλης ήταν λιγότερο πιθανό να καταφέρουν να κόψουν το κάπνισμα σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης.
Ο Eric Jacobs ανώτερος επιστημονικός διευθυντής της επιδημιολογικής έρευνας για την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία εξηγεί ότι η έρευνα δεν διερεύνησε τους λόγους που τα άφιλτρα τσιγάρα αποδεικνύνται περισσότερο θανατηφόρα, αλλά αυτό ενδέχεται να οφείλεται στα υψηλά επίπεδα πίσσας.

Ο Eric Jacobs επισημαίνει ακόμη ότι το γεγονός ότι από τα light τσιγάρα αφαιρέθηκε απλά η λέξη light από την συσκευασία για λόγους συμμόρφωσης των καπνοβιομηχανιών στους πιο αυστηρούς κανονισμούς, δεν οδήγησε σε κάποια σημαίνουσα αλλαγή στη συμπεριφορά των καπνιστών που εξακολουθούν να πιστεύουν λανθασμένα, ότι τα συγκεκριμένα τσιγάρα είναι ελαφριά, άρα και πιο ασφαλή.

Σύμφωνα με την Erika Sward βοηθό αντιπρόεδρο της εθνικής σύμπραξης της Αμερικανικής Πνευμονολογικής Εταιρίας «η καπνοβιομηχανία ψεύδεται στο αμερικανικό κοινό υποδηλώνοντας ότι υπάρχουν τσιγάρα που είναι λιγότερο βλαβερά – και το σενάριο επαναλαμβάνεται με την επιδημία του ηλεκτρονικού τσιγάρου.»

Μεγάλη προσοχή! Αν η γλώσσα σας είναι έτσι, έχετε σοβαρό πρόβλημα υγείας!

Δείξτε μεγάλη προσοχή! Αν η γλώσσα σας είναι έτσι, όπως η κεντρική φωτογραφία δηλαδή, έχετε σοβαρό πρόβλημα υγείας!

Η λευκή γλώσσα είναι μια επίστρωση από υπολείμματα, βακτήρια και νεκρά κύτταρα στο στόμα σας που την κάνουν να φαίνονται λευκή.

Αν και η εμφάνιση της λευκής γλώσσας μπορεί να είναι ανησυχητική, η κατάσταση είναι συνήθως ακίνδυνη και προσωρινή. Καρκίνος στην γλώσσα: Ποια είναι τα συμπτώματα; Προσοχή! Σκληρές εικόνες!

Ωστόσο, η λευκή γλώσσα μπορεί να είναι μια ένδειξη ορισμένων σοβαρών παθήσεων, που κυμαίνονται από μια μόλυνση έως μια προκαρκινική κατάσταση.

Αίτια
Η λευκή γλώσσα είναι το αποτέλεσμα υπερανάπτυξης και διόγκωσης των στενόμακρων απολήξεων (θηλές) στην επιφάνεια της γλώσσας σας. Η εμφάνιση ενός λευκού επιχρίσματος προκαλείται από ουσίες, βακτήρια και νεκρά κύτταρα που “κολλάνε” ανάμεσα στις διογκωμένες -και μερικές φορές υπό φλεγμονή- απολήξεις.

Οι αιτίες της υπερτροφίας ή της φλεγμονής αυτών των θηλών στην γλώσσα περιλαμβάνουν:

-Κακή στοματική υγιεινή
-Ξηροστομία
-Αφυδάτωση
-Κάπνισμα
-Κατανάλωση αλκοόλ
-Αναπνοή από το στόμα
-Πυρετός

Παραδείγματα καταστάσεων που σχετίζονται με λευκές κηλίδες ή άλλες δυσχρωμίες της γλώσσας περιλαμβάνουν:

-Χρήση ορισμένων φαρμάκων, όπως η παρατεταμένη χρήση αντιβιοτικών
-Τσίχλα
-Λευκοπλακία
-Ομαλός λειχήνας του στόματος
-Καρκίνος του στόματος
-Καρκίνος της γλώσσας
-Σύφιλη
-HIV/AIDS

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Η λευκή γλώσσα είναι γενικά ένα ήπιο φαινόμενο και μπορεί να υποχωρήσει με το απαλό βούρτσισμα στην γλώσσα με μια οδοντόβουρτσα ή με μια ξύστρα γλώσσας και πίνοντας άφθονο νερό.

Κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό ή τον οδοντίατρό σας αν:

-Έχετε παρατηρήσει και άλλες αλλαγές στη γλώσσα σας
-Η γλώσσα σας πονάει
-Το λευκό χρώμα στην γλώσσα σας επιμένει για περισσότερο από μερικές εβδομάδες

Η γλώσσα μας, δείχνει την υγεία μας!

Από όταν ήμασταν παιδιά και πηγαίναμε στον γιατρό, το πρώτο πράγμα που μας ζητούσε να κάνουμε, ήταν να βγάλουμε την γλώσσα μας για να την εξετάσει.

Καθόλου τυχαία κίνηση, καθώς η όψη της γλώσσας μας καθώς και το χρώμα της μας δείχνουν σε τι κατάσταση βρίσκεται η στοματική μας υγιεινή. Επίσης η γλώσσα μας μπορεί να είναι ένας αρκετά ακριβής δείκτης της γενικότερης υγείας μας.

Ας δούμε τι δείχνει για την υγεία μας το χρώμα της γλώσσας μας:

Χρώμα γλώσσας: Κόκκινο “της φράουλας”

Θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε κάποια ανεπάρκεια βιταμίνης. Μια γυαλιστερή, έντονα κόκκινη γλώσσα μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι σας λείπει σίδηρος ή Β12. Η βιταμίνη Β12 και ο σίδηρος απαιτούνται για να ωριμάσουν οι μικροσκοπικές απολήξεις στη γλώσσα. Σε ακραίες περιπτώσεις, αυτή η κατάσταση στην γλώσσα μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πόνο, όταν καταναλώνετε καυτά υγρά ή πικάντικες τροφές.


Χρώμα γλώσσας: Καφέ ή μαύρο “τρίχωμα”επάνω στην γλώσσα

Θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν έχετε καθόλου καλή στοματική υγιεινή. Μια γλώσσα που καλύπτεται από σκούρο “τρίχωμα” μπορεί να φαίνεται άσχημη στην όψη, αλλά οι γιατροί συμφωνούν ότι δεν είναι αιτία για μεγάλη ανησυχία. Οι απολήξεις της γλώσσας συνήθως φθείρονται από το μάσημα και την κατάποση, αλλά μερικές φορές μπορεί να γίνουν πολύ τραχιές, γεγονός που τις καθιστά πιο πιθανό να φιλοξενούν βακτήρια ή να αποχρωματιστούν. Αυτό μπορεί να προκαλέσει κακή αναπνοή και προβλήματα γεύσης.

Χρώμα γλώσσας: Λευκό



Μπορεί να σημαίνει ότι έχετε κάποια μόλυνση στην στοματική κοιλότητα, κυρίως. Επίσης, άτομα που λαμβάνουν αντιβιοτικά φάρμακα, μπορεί να έχουν λευκά σημάδια στην γλώσσα. Αυτό συμβαίνει επειδή η γλώσσα έχει φυσικά βακτήρια επάνω της, αλλά και άλλους μικροοργανισμούς που συνυπάρχουν σε ισορροπία. Η αντιβίωση σκοτώνει τα βακτήρια και διαταράσσει αυτή την ισορροπία, επιτρέποντας σε άλλους μικροοργανισμούς να υπερ-αναπτυχθούν.

Χρώμα γλώσσας: Ραγάδες στην γλώσσα



Είναι ένα απλό σημάδι γήρανσης του οργανισμού. Οι ρωγμές δεν αποτελούν κάποιο σημαντικό πρόβλημα, αλλά μπορεί να είναι πιο ανεπτυγμένες και να εκδηλωθούν νωρίτερα χρονικά, αν έχετε γενικότερη κακή στοματική υγιεινή. Ταυτόχρονα, όμως, από τη στιγμή που εμφανίζονται, πρέπει να καθαρίζετε πολύ καλά τη γλώσσα σας,επειδή μπορεί να αναπτυχθούν μύκητες μέσα σε αυτές τις αυλακώσεις.