Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Συναγερμός για την υγεία σας! Τι κίνδυνο αποκαλύπτουν αυτά τα σημάδια στα μάτια!

Αν τα έχετε αμέσως στον γιατρό!

Συναγερμός για την υγεία σας! Τι κίνδυνο αποκαλύπτουν αυτά τα σημάδια στα μάτια!
HEALTH NEWS 28.08.2019 11:58

Συναγερμός έχει σημάνει για την υγεία σας! Τι κίνδυνο αποκαλύπτουν αυτά τα σημάδια στα μάτια; Δείτε και ενημερωθείτε!

Εάν παρατηρήσετε κάποιες μαλακές ή σκληρές κίτρινες κηλίδες στις εσωτερικές γωνίες των βλεφάρων σας, μπορεί να έχετε ξανθελάσματα. Πρόκειται για σημάδια που αποτελούνται από χοληστερόλη που είναι κάτω από το δέρμα σας.

Ένα ξανθέλασμα δεν αποτελεί άμεσο πρόβλημα, εντούτοις αν σας ενοχλεί στην όραση, υπάρχουν θεραπείες με τις οποίες μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό.

Ακόμα κι αν το ξανθέλασμα από μόνο του δεν θα σας βλάψει ιδιαίτερα, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι είστε σε υψηλότερο κίνδυνο για καρδιακή νόσο. Γι ‘αυτό μην αγνοήσετε ποτέ αυτή την κατάσταση του δέρματος. Επικοινωνήστε άμεσα με τον γιατρό σας για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Μεγάλη προσοχή! Έτσι είναι η γλώσσα σας, αν έχετε καρκίνο!

Ποιοι βγάζουν ξανθελάσμα;


Η πάθηση αυτή είναι σπάνια, αλλά μπορεί να την πάθετε εάν έχετε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης ή των άλλων λιπιδίων στο αίμα σας. Είναι, ωστόσο, δυνατό να βγάλετε ξανθελάσματα, ακόμη και αν τα επίπεδα χοληστερόλης σας είναι φυσιολογικά.
Οι περισσότεροι άνθρωποι με ξανθέλασμα είναι μεσήλικες ή ηλικιωμένοι. Είναι γενικά πιο συχνό φαινόμενο στις γυναίκες παρά στους άνδρες.

Αιτίες


Περίπου τα μισά από τα άτομα με ξανθέλασμα έχουν υψηλή χοληστερόλη. Είναι πιο πιθανό να βγάλετε ξανθέλασμα, εάν έχετε:
Υψηλή LDL (“κακή”) χοληστερόλη ή χαμηλή HDL (“καλή”) χοληστερόλη
Κληρονομική υψηλή χοληστερόλη (οικογενής υπερχοληστερολαιμία)
Ηπατική νόσος ή αλλιώς πρωτοπαθής χολική κίρρωση, η οποiα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα

Τα ξανθελάσματα είναι πιο συχνή σε άτομα των οποίων οι οικογένειες είναι από την Ασία ή τη Μεσόγειο.
Αντιμετώπιση
Ένα ξανθέλασμα συνήθως δεν θα φύγει από μόνο του. Είτε θα παραμείνει στο ίδιο μέγεθος ή θα μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου. Ο γιατρός σας μπορεί να αφαιρέσει ένα ξανθέλασμα με μία από αυτές τις μεθόδους:
Διάλυση του ξανθελάσματος με φάρμακο, όπως διχλωροασετικό οξύ ή τριχλωροξικό οξύ
Πάγωμα του ξανθελάσματος και απομάκρυνσή του (κρυοχειρουργική)
Αφαίρεση με λέιζερ
Χειρουργική επέμβαση αποκοπής του ξανθελάσματος
Αυτές οι θεραπείες λειτουργούν καλά, αλλά μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες, όπως ουλές, αλλαγές χρώματος του δέρματος, και κάμψη του βλεφάρου. Τα ξανθελάσματα μπορεί να επανεμφανιστούν, ειδικά αν έχετε κληρονομική υψηλή χοληστερόλη.

Πότε να δείτε ένα γιατρό

Έρευνες δείχνουν ότι το ξανθέλασμα μπορεί να είναι ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι ανεβασμένης χοληστερόλης στα αιμοφόρα αγγεία σας.
Με την πάροδο του χρόνου, η συσσώρευση χοληστερόλης μπορεί να σχηματίσει σκληρές, κολλώδεις πλάκες στις αρτηρίες σας. Αυτή η συσσώρευση ονομάζεται αθηροσκλήρωση, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή νόσο, καρδιακή προσβολή, ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα ξανθελάσματα μπορεί επίσης να συνδέονται με άλλους κινδύνους καρδιακής νόσου, όπως:
Διαβήτης
Υψηλή πίεση του αίματος
Παχυσαρκία
Κάπνισμα

Εάν παρατηρήσετε μικρά κίτρινα εξογκώματα στα βλέφαρά σας και θέλετε να τα αφαιρέσετε, επισκεφθείτε ένα δερματολόγο. Επίσης, επισκεφθείτε το γιατρό σας για εξετάσεις για τα επίπεδα της χοληστερόλης σας, την αρτηριακή σας πίεση, και άλλους καρδιακούς κινδύνους, ώστε να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε για να τους αντιμετωπίσετε.

Υποφέρεις από αιμορροΐδες; Απαλλάξου από τον πόνο με 5 εύκολους τρόπους!

Αν υποφέρεις από αιμορροΐδες σου δίνουμε εύκολους και φυσικούς τρόπος για να ανακουφιστείς. Απαλλάξου από τον πόνο με 5 εύκολους τρόπους!

Οι αιμορροΐδες αποτελούν πηγή προβλημάτων για μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Είναι απαραίτητες γιατί συμβάλλουν στον έλεγχο του εξόδου των κοπράνων κατά την αφόδευση.

Όταν προκαλούν συμπτώματα (πρήξιμο, πόνο, φαγούρα, αιμορραγία), τότε χρησιμοποιούμε τον όρο “αιμορροΐδοπάθεια”, επισημαίνει ο Αλέξανδρος Φραγκουλίδης, γαστρεντερολόγος.

Οι παράγοντες που φαίνεται να προδιαθέτουν και να αυξάνουν τον κίνδυνο είναι: δυσκοιλιότητα, καθιστική ζωή, παχυσαρκία, βαριά εργασία που συντελεί στην αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης, ορθοστασία, εγκυμοσύνη/ τοκετός, ελλιπής υγιεινή της πρωκτικής περιοχής. Μάθε πώς μπορείς να ανακουφιστείς από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

1. Υδροθεραπεία
Το χλιαρό νερό θα σου φανεί ιδαίτερα καταπραϋντικό. Κάνε αρκετά χλιαρά μπάνια για 10 λεπτά για να χαλαρώσουν οι μύες του πυελικού εδάφους. Απόφευγε το πλύσιμο με κρύο ή καυτό νερό.

2. Φάε περισσότερες φυτικές ίνες
Εάν έχεις δυσκοιλιότητα, εμπλούτισε τη διατροφή σου με περισσότερα φρούτα, δημητριακά, λαχανικά και ψωμί ολικής αλέσεως. Μην ξεχνάς μαζί με τις φυτικές ίνες να πίνεις πολύ νερό: μαλακώνει τα κόπρανα διευκολύνοντας την αποβολή τους και έτσι μειώνεται η πίεση και το σφίξιμο.

3. Ασκήσου ήπια
Η ήπια άσκηση προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα και βελτιώνει την κυκλοφορία. Επιπλέον, βοηθά στη μείωση του βάρους, αφού τα περιττά κιλά προκαλούν υπερβολική πίεση στο κάτω μέρος του σώματος. Περπάτημα, τρέξιμο, κολύμβηση είναι ιδανικά. Απόφυγε την ποδηλασία και την άσκηση με βάρη.

4. Προσοχή στην εγκυμοσύνη
Οι αιμορροΐδοπάθεια είναι ένα πολύ συχνό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης και συνήθως προκύπτουν μετά τον τοκετό. Ένα τρικ που θα σε ανακουφίσει: κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ξάπλωνε πλάγια προς τα αριστερά προκειμένου να μην πιέζεις με τη στάση του σώματός σου τις φλέβες που διαπερνούν τις αιμορροϊδες, επιβαρύνοντας το πρόβλημα.

5. Μην ξεχνάς
Απόφευγε να φοράς στενά παντελόνια, στενά εσώρουχα και να αναστέλλεις την ανάγκη για κένωση.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεσαι βιταμίνες!

3 τρόφιμα που δεν πρέπει πότε να τρως με τη φλούδα τους!

Διαβάστε περισσότερα θέματα health στο Youweekly.gr

Share