Έρευνα σοκ για τα μύδια! Έχουν μεταδοτικό καρκίνο!

Μεγάλη προσοχή! Διαβάστε ποια είδη το έχουν!

Έρευνα σοκ για τα μύδια! Έχουν μεταδοτικό καρκίνο!

Έρευνα σοκ για τα μύδια μόλις δημοσιεύτηκε! Έχουν μεταδοτικό καρκίνο αναφέρει και εμείς έχουμε όλες τις λεπτομέρειες!

Πιο συγκεκριμένα, ένας μεταδοτικός καρκίνος έχει εξαπλωθεί από μύδια που ζουν στην ακτή του Καναδά στον Ατλαντικό (Βρετανική Κολομβία), σε άλλα είδη μυδιών που υπάρχουν στις δυτικές ακτές της Ευρώπης, καθώς και στη Νότια Αμερική.

Οι επιστήμονες γνώριζαν από καιρό ότι τα μύδια σε διάφορα μέρη του κόσμου εμφανίζουν καρκίνο, αλλά δεν ήταν βέβαιοι αν η ασθένεια είναι μεταδοτική, κάτι που επιβεβαίωσαν πλέον. Οι περισσότεροι καρκίνοι προκαλούνται από μεταλλάξεις του DNA που δεν είναι μεταδοτικές σε άλλα άτομα. Έχουν όμως βρεθεί και λίγα είδη (σκύλοι, διάβολος της Τασμανίας, δίθυρα κ.α.), μεταξύ των οποίων τα μύδια, όπου ο καρκίνος μπορεί να είναι μεταδοτικός σαν μικρόβιο ή παράσιτο σε άλλα ζώα (όχι στους ανθρώπους).

Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τον Καναδά, την Αργεντινή και τη Χιλή, με επικεφαλής τη Μαρίζα Γιονεμίτσου του Ερευνητικού Ινστιτούτου Pacific Northwest του Σιάτλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό eLife, ανέλυσαν DNA από τρία διαφορετικά είδη μυδιών με καρκίνο που έχουν βρεθεί στις ακτές του Καναδά, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Χιλής και της Αργεντινής.

Απίστευτο! Έφτασε η εξέταση αίματος που θα ανιχνεύει τον καρκίνο του μαστού!


Διαπιστώθηκε ότι τα καρκινικά κύτταρα των μυδιών της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής (Mytilus edulis και Mytilus chilensis αντίστοιχα) ήταν γενετικά σχεδόν ταυτόσημα με τα καρκινικά κύτταρα στα μύδια του Καναδά (Mytilus trossulus), πράγμα που υποδηλώνει τη μετάδοση του καρκίνου κατά μήκος και διαμέσου του Ατλαντικού, με αρχική προέλευση κατά πάσα πιθανότητα τα καναδικά μύδια.

Εκτιμάται ότι στη μετάδοση του καρκίνου βοηθάνε τα πλοία που κάνουν υπερατλαντικά ταξίδια, καθώς οι επιστήμονες θεωρούν σχεδόν απίθανο τα μύδια με τον καρκίνο να έχουν εξαπλωθεί τόσο μακριά από μόνα τους.

Προσοχή! Αυτά τα ροφήματα αυξάνουν τον κίνδυνο του καρκίνου!

Αυτά είναι τα ροφήματα που αυξάνουν τον κίνδυνο του καρκίνου! Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε από την έρευνα που έγινε!

Αύξηση στον κίνδυνο για καρκίνο των πνευμόνων φαίνεται να προκαλεί η συχνή κατανάλωση καφέ ή τσαγιού
Η συχνή κατανάλωση καφέ ή τσαγιού -πάνω από δύο κούπες ημερησίως- σχετίζεται με αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα, σύμφωνα με μια νέα διεθνή έρευνα. Ο κίνδυνος αφορά τόσο τους καπνιστές όσο και τους μη καπνιστές, καθώς επίσης όσους πίνουν καφέ με ή χωρίς καφεΐνη.

Χυμός καρότο: Ο χυμός "θαύμα" που θα σε ωφελήσει στην καθημερινότητά σου!

Στην έρευνα, με επικεφαλής την Jingjing Zhu του Πανεπιστημίου του Βάντερμπιλτ στο Τενεσί, αναλύθηκαν στοιχεία από 17 μελέτες που αφορούσαν συνολικά 1,2 εκατομμύρια άτομα από τις ΗΠΑ και την Ασία, οι οποίοι έγιναν αντικείμενο παρατήρησης για 8,6 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων οι 20.500 διαγνώστηκαν με καρκίνο του πνεύμονα.

Τα αποτελέσματα, που παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρίας Έρευνας για τον Καρκίνο, έδειξαν πως οι μη καπνιστές που έπιναν πάνω από δύο κούπες καφέ την ημέρα, είχαν 41% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν καρκίνο του πνεύμονα σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου καφέ, ενώ όσοι έπιναν αντίστοιχη ποσότητα τσαγιού, είχαν 37% μεγαλύτερο κίνδυνο σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου τσάι.

Δεν παρατηρήθηκαν διαφορές στον κίνδυνο ανάλογα με την ηλικία ή το είδος του καφέ (π.χ. με καφεΐνη ή χωρίς). Μάλιστα, σύμφωνα με τη μελέτη, ο καφές τύπου «ντεκαφεϊνέ» σχετιζόταν με 15% μεγαλύτερο κίνδυνο από ότι ο καφές με καφεΐνη.

Η Δρ. Zhu αναγνώρισε πάντως ότι επρόκειτο μόνο για μια μελέτη παρατήρησης και συσχέτισης, η οποία έχει ορισμένους περιορισμούς και δεν επιτρέπει αιτιολογικού τύπου εξηγήσεις.

Η Δρ. Julie Fisher, ογκολόγος στο Ινστιτούτο Καρκίνου Levine στη Βόρεια Καρολίνα, τόνισε ότι αν και τα ευρήματα αυτά είναι ενδιαφέροντα, δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα από αυτά χωρίς περαιτέρω μέλετη. Η ίδια εκτίμησε ότι πιθανότατα είναι κάτι στη διαδικασία παρασκευής του καφέ που σχετίζεται με τη νόσο και όχι με την καφεΐνη.

Άλλα ευρήματα που παρουσιάστηκαν στο ίδιο επιστημονικό συνέδριο, σύμφωνα με το Live Science, ήσαν πιο καθησυχαστικά: Η κατανάλωση καφέ δεν συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο γλοιώματος ή καρκίνου του παχέος εντέρου σε άνδρες και γυναίκες, ούτε με καρκίνο της ουροδόχου κύστης ή καρκίνωμα νεφρικών κυττάρων σε άνδρες καπνιστές.

Επίσης ο καφές βρέθηκε ότι σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, ενώ το τσάι με μικρότερο κίνδυνο γλοιώματος στις γυναίκες. Σε άνδρες και γυναίκες, ο καφές χωρίς καφεΐνη βρέθηκε να σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.