Προσοχή! Εάν τρώτε συχνά αυτή την τροφή κινδυνεύετε από σοβαρές παθήσεις της καρδιάς!

Η συνήθεια που πρέπει όλοι να αλλάξουμε!

Προσοχή! Εάν τρώτε συχνά αυτή την τροφή κινδυνεύετε από σοβαρές παθήσεις της καρδιάς!

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή απ' όλους! Κινδυνεύετε από σοβαρές παθήσεις της καρδιάς, εάν τρώτε συχνά αυτή την τροφή!

Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής έχουν κάνει πολλούς από εμάς να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ένα συγκεκριμένο και σωστό πρόγραμμα διατροφές με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας. Ένα από τα σοβαρότερα φυσικά είναι τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στην καρδιά.

Αυτό δεν το γνώριζες! Τα όσπρια μειώνουν την εμφάνιση του...

Προκειμένου λοιπόν να αποφύγετε κάτι τέτοιο θα πρέπει να προσέξετε τις τροφές που καταναλώνετε. Το κομμάτι που θα πρέπει να ελαττώσετε σημαντικά από τη διατροφή σας είναι η κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος.

«Υπήρχε η απορία για την επίδραση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με την μη κατανάλωση κόκκινου κρέατος» δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Saeed Mastour Alshahrani του Πανεπιστημίου Υγείας Loma Linda, ενώ συνέχισε «Θέλαμε να διερευνήσουμε τη σχέση της χαμηλής πρόσληψης κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος στις καρδιαγγειακές παθήσεις και τη θνησιμότητα από καρκίνο συγκριτικά με τους ανθρώπους που δεν έτρωγαν καθόλου κρέας».

Συγκεκριμένα, σε διάρκεια 11 χρόνων, η έρευνα έδειξε πως το 90% των ατόμων που κατανάλωναν έστω και λίγη ποσότητα κόκκινου κρέατος, έχασε τη ζωή του από καρδιακή προσβολή.

«Τα ευρήματά μας, δίνουν επιπλέον βαρύτητα στα στοιχεία τα οποία ήδη έδειχναν πως η κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος μπορεί να επιδράσει αρνητικά στην υγεία και τη μακροζωία» σχολίασε η ομάδα των ερευνητών.

Δώστε προσοχή! Τι να κάνετε αν νιώσετε ότι παθαίνετε έμφραγμα!

Δώστε προσοχή! Θα είστε σε θέση να αναγνωρίσετε τα επείγοντα συμπτώματα από ένα έμφραγμα, ή μια καρδιακή προσβολή, και, αν τα καταλάβετε, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε;

Όλοι πρέπει να ξέρουν τι να κάνουν σε ένα έμφραγμα. Πρέπει να γνωρίζετε τα πρώιμα συμπτώματα και να ενημερώσετε άμεσα το γιατρό, ή έναν δικό σας άνθρωπο και να πάτε επειγόντως στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του πλησιέστερου νοσοκομείου.

Λάβετε σοβαρά κάθε σύμπτωμα που εμπίπτει σε εκείνα μιας καρδιακής προσβολής και καλέστε άμεσα το 166. Μην σκεφτείτε ποτέ ότι “είναι κάτι παροδικό” και ότι “θα περάσει σε λίγο”!

Τεράστια προσοχή: Τα συμπτώματα που σας προειδοποιούν για έμφραγμα ένα μήνα πριν!

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Γιατρών στα Επείγοντα (American College of Emergency Physicians - ACEP), τα πιο κοινά συμπτώματα σε μια καρδιακή προσβολή είναι:

1 Δυσάρεστη πίεση, συμπίεση, ή πόνος στο κέντρο του στήθους, η οποία διαρκεί περισσότερο από λίγα λεπτά, ή τη νιώθετε σαν να “έρχεται και φεύγει”.

2 Πόνος που απλώνεται στους ώμους, τον λαιμό, το σαγόνι, τα χέρια και την πλάτη,

3 Δυσφορία στο στήθος μαζί με ζάλη, λιποθυμία, εφίδρωση, ναυτία και δυσκολία στην αναπνοή

Μερικά λιγότερο κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

1 Ασυνήθιστο πόνο στο στήθος, στο στομάχι, ή στην κοιλιά
2 Ναυτία, ή ζάλη
3 Δύσπνοια και γενικότερη δυσκολία στην αναπνοή
4 Ανεξήγητο άγχος, αδυναμία, ή κόπωση
5 Αίσθημα ταχυπαλμίας, κρύος ιδρώτας, ή ωχρότητα στην όψη