Τεράστια προσοχή: Τα συμπτώματα που σας προειδοποιούν για έμφραγμα ένα μήνα πριν!

Διαβάστε για να το προλάβετε!

Τεράστια προσοχή: Τα συμπτώματα που σας προειδοποιούν για έμφραγμα ένα μήνα πριν!

Ένα σοβαρό θέμα στην υγεία είναι το έμφραγμα, όμως ο οργανισμός μας προειδοποιεί ένα μήνα πριν το συμβάν με συγκεκριμένα συμπτώματα!

Τα καρδιακά προβλήματα είναι η μεγαλύτερη αιτία θανάτου των ανθρώπων, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι σε αυτά οφείλεται το 40% των θανάτων παγκοσμίως.

Μάστιγα τείνουν να γίνουν οι θάνατοι από καρδιακό έμφραγμα και ένας λόγος που συμβαίνει αυτό, εκτός των άλλων, είναι και επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν εγκαίρως τα προειδοποιητικά σημάδια καρδιακών παθήσεων.

Κούραση

΄Όταν οι αρτηρίες στενεύουν, η καρδιά παίρνει λιγότερο αίμα από ότι είχε συνηθίσει. Αυτό την κάνει να δουλεύει περισσότερο από το κανονικό, κάνοντας σας να αισθάνεστε κουρασμένοι σχεδόν συνεχώς.

Λαχάνιασμα

Όταν η καρδιά τροφοδοτείται με λιγότερο αίμα, οι πνεύμονες δεν παίρνουν το οξυγόνο που χρειάζονται. Η καρδιά και οι πνεύμονες συνδέονται στενά. Έτσι, το ένα δεν μπορεί χωρίς το άλλο. Εάν έχετε προβλήματα αναπνοής καλύτερα να συμβουλευτείτε γιατρό καθώς μπορεί να σημαίνει ότι πλησιάζετε το έμφραγμα.

Αδυναμία

Όταν το σώμα γίνεται αδύναμο ξαφνικά, είναι γιατί οι αρτηρίες στενεύουν όλο και περισσότερο και δεν υπάρχει σωστή κυκλοφορία του αίματος. Οι μύες σας δεν παίρνουν ό,τι χρειάζονται και έτσι εσείς αισθάνεστε αδυναμία χωρίς αυτό που κάνετε να την δικαιολογεί. Δώστε προσοχή.

Ζαλάδα και κρύος ιδρώτας

Η κακή κυκλοφορία προκαλεί και την περιορισμένη ροή αίματος στον εγκέφαλο. Αυτό είναι απειλητικό για την ζωή σας. Προκαλεί για αρχή ζαλάδα και ιδρώτα. Δεν πρέπει να το αγνοήσετε.

Πίεση στο στήθος

Εάν έχετε ήδη άλλα συμπτώματα, πιθανότατα να έχετε και μια δυσάρεστη αίσθηση πίεσης στο στήθος. Μια μικρή πίεση ή μια συνεχή πίεση. Αυτή θα μεγαλώνει συνεχώς μέχρι να συμβεί το έμφραγμα.

Συμπτώματα γρίπης

Εάν αισθάνεστε συμπτώματα κρυολογήματος ξαφνικά, χωρίς να δικαιολογείται, αυτό είναι γιατί θα συμβεί το έμφραγμα στο κοντινό μέλλον. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι κρύωσαν μερικές μέρες πριν το συμβάν.

Τι να κάνετε:

Εάν κάποιος από εσάς αισθάνεται αυτά τα συμπτώματα, πρέπει να πάτε σε γιατρό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ο καλύτερος τρόπος για να εμποδίσετε ένα έμφραγμα είναι να καταλάβετε τα συμπτώματα νωρίς. Πώς μπορείτε να καταλάβετε αν έχετε καρκίνο στο μάτι;

Κάντο τώρα: Δες τη γλώσσα σου στον καθρέφτη και αν είναι έτσι τρέξε στον γιατρό!

Προσοχή μεγάλη, δείτε στον καθρέφτη τη γλώσσα σας και αν έχει ορισμένα σημάδια θα πρέπει να τρέξετε αμέσως στον γιατρό!

Η γλώσσα δείχνει πολλά για την υγεία σας!

Το να είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε αυτά τα σημάδια μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας, όταν κάτι δεν πάει καλά και μπορούμε να μάθουμε πολλά!

1. Αν η γλώσσα σας έχει σχισμές

Μια σχισμή στη μέση της γλώσσας μπορεί να είναι σημάδι γήρανσης. Αν παρατηρήσετε σχισμές στη γλώσσα σας, πιθανόν να είναι ακίνδυνο και είναι γενετικά κληρονομικό. Αν παρατηρήσετε ότι μια σχισμή, συνοδεύεται από ανεξήγητο οίδημα προσώπου ή χείλους, κλείστε ραντεβού με το γιατρό σας. Μπορεί να είναι σημάδι μιας σπάνιας ασθένειας, που αποκαλείται σύνδρομο Melkersson-Rosenthal.

2. Αν η γλώσσα έχει παχιά, λευκή επικάλυψη, σαν τυρί κρέμα (ίου)

Μια παχιά λευκή επικάλυψη στη γλώσσα είναι σημάδι λοίμωξης από ζυμομύκητες. Εμφανίζεται συχνά σε βρέφη και μικρά παιδιά, αλλά μπορεί να το εμφανίσουν και άτομα που φοράνε σιδεράκια, έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό ή λαμβάνουν αντιβίωση. Αν έχετε κάτι τέτοιο, επισκεφτείτε το γιατρό σας για φαρμακευτική αγωγή.

3. Αν έχετε πληγές στη γλώσσα σας

Αν δαγκώσετε τη γλώσσα σας μπορεί να εξελιχθεί σε έλκος. Η ακριβής αιτία εμφάνισης των ελκών είναι άγνωστη, αλλά το άγχος και οι όξινες τροφές μπορούν να χειροτερέψουν τα πράγματα. Αν οι πληγές δεν εξαφανιστούν σε δύο εβδομάδες, κλείστε ραντεβού με το γιατρό σας. Τα έλκη μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου.

4. Αν η γλώσσα σας έχει κυματιστές γωνίες

Αν οι άκρες της γλώσσας είναι κυματιστές, μπορεί να σημαίνει ότι η γλώσσα είναι πρησμένη. Το πρήξιμο προκαλεί πίεση στα δόντια, δημιουργώντας εγκοπές. Συνήθως προκύπτει όταν συμβαίνει παράλληλα κάτι άλλο στον οργανισμό, όπως αλλεργίες, πρόβλημα με θυρεοειδή, πυρετός ή αφυδάτωση. Επισκεφτείτε το γιατρό σας για να μάθετε τι το προκαλεί.

5. Αν η γλώσσα σας είναι ροζ και έχει κάποια μικρά εξογκώματα…

Αν έχετε τέτοια γλώσσα, τότε δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα! Τα μικρά εξογκώματα καλούνται θηλές. Πιάνουν την τροφή και κάνουν την κατάποση πιο εύκολη. Περιέχουν τους γευστικούς κάλυκες, που χάρη σε αυτούς καταλαβαίνουμε τη γεύση των τροφών.

6. Αν η γλώσσα σας έχει λευκές κηλίδες…

Οι λευκές κηλίδες που εμφανίζονται στις άκρες ή στη βάση της γλώσσας μπορεί να είναι σημάδια λευκοπλακίας, μια αντίδραση σε μακροχρόνιο ερεθισμό της γλώσσας. Ο συνεχής ερεθισμός προκαλεί τα κύτταρα της προσβεβλημένης περιοχής να πολλαπλασιάζονται περισσότερο από το σύνηθες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λευκές κηλίδες. Δεν είναι πάντα ανησυχητικό, αλλά μπορεί να είναι έναυσμα για ανάπτυξη καρκίνου. Επισκεφτείτε το γιατρό σας για να το ελέγξετε.

7. Αν η γλώσσα σας είναι κόκκινη και έχετε πυρετό

Αν η γλώσσα πάρει βαθύ κόκκινο χρώμα και συνοδεύεται με υψηλό πυρετό, συμβουλευτείτε άμεσα γιατρό. Μπορεί να είναι σημάδι οστρακιάς ή της νόσου Kawasaki, που επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία. Η νόσος Kawasakior είναι μη μεταδοτική αυτοάνοση ασθένεια που εμφανίζεται σε παιδιά κάτω των 8 ετών. Αν το παιδί σας έχει τέτοια συμπτώματα, επισκεφτείτε αμέσως γιατρό.