Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί νοθευμένο ελαιόλαδο!

Αν το έχετε πετάξτε το αμέσως!

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί νοθευμένο ελαιόλαδο!

Συναγερμός έχει σημάνει από τον ΕΦΕΤ, ο οποίος ανακαλεί νοθευμένο ελαιόλαδο! Δείτε ποιο είναι και πετάξτε το αμέσως!

Στην πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεων του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη για την καταπολέμηση της νοθείας των ελληνικών προϊόντων, προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εργαστηριακών Δομών του ΕΦΕΤ, Τμήμα Εργαστηρίων Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων Αθήνας που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος, το οποίο ενώ επισημαίνεται ως Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, χαρακτηρίσθηκε εκτός προδιαγραφών ποιότητας, διότι κατατάσσεται στην κατηγορία του Πυρηνελαίου.

Πρόκειται για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με την εμπορική ονομασία «GOLDEN GREECE», σε μεταλλική συσκευασία των 5 λίτρων, το οποίο επί της συσκευασίας αναγράφει ότι είναι 100% ελληνικό προϊόν και δεν αναγράφονται ημερομηνία ανάλωσης και αριθμός παρτίδας, επωλείτο από το κατάστημα Ιονίδης Διονύσιος (Νέο Συρράκο 35 στην Ελευθερούπολη Καβάλας) και αγοράσθηκε από την Golden Greece LTD, (Import-Export, Ul. Han Krum 40 str., 8000 Burgas Bulgaria).

Συναγερμός από την ΕΦΕΤ: Βρέθηκαν έντομα σε αυτά τα σνακ της LIDL!


Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω μη κανονικό–νοθευμένο προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν να μην το καταναλώσουν. Δείτε το :

ΕΦΕΤ ελαιόλαδο ανάκληση

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί πασίγνωστο ζωμό λαχανικών σε σκόνη! Μπορεί να περιέχει θραύσματα γυαλιού!

Συναγερμός σήμανε ο ΕΦΕΤ! Ανακαλεί πασίγνωστο ζωμό λαχανικών σε σκόνη! Μπορεί να περιέχει θραύσματα γυαλιού!

Στην ανάκληση ζωμού λαχανικών σε σκόνη από την αγορά για την προστασία των καταναλωτών, προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, για τη διακίνηση ζωμού λαχανικών σε σκόνη, το οποίο ενδέχεται να περιέχει ξένο σώμα (θραύσματα γυαλιού). Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «Klare Suppe» με εμπορική ονομασία «Rapunzel», γερμανικής προέλευσης, σε γυάλινο βάζο των 250 γρ., με αριθμό γραμμοκώδικα ΕΑΝ 4006040271017 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 18.09.2020.

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ κάνει συστάσεις για την αποφυγή επικίνδυνων μικροβίων στα αλλαντικά!

ΕΦΕΤ: Όσοι το έχουν αγοράσει να μην το καταναλώσουν

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος να μην το καταναλώσουν. Πριν από λίγες ημέρες, ο ΕΦΕΤ προχώρησε στην ανάκληση bran stiks πρωινού, τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργίες.

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί πασίγνωστο ζωμό λαχανικών σε σκόνη! Μπορεί να περιέχει θραύσματα γυαλιού!

Πηγή: iefimerida.gr

TAGS