Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

"Βόμβα" από τους γιατρούς! Η μαγειρική σόδα "σκοτώνει" τον καρκίνο!

Μάθε πως!

HEALTH NEWS 05.12.2019 14:02
Follow us on Google News

Η μαγειρική σόδα "σκοτώνει" τον καρκίνο! Τα κύτταρα περνάνε σε μια κατάσταση αδράνειας καθώς οι ιστοί ξεμένουν από οξυγόνο και γίνονται όλο και πιο όξινοι. Έπεσε "βόμβα" από τους γιατρούς!

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Cell, αυτή η αδράνεια, που πιστεύεται ότι είναι κύρια αιτία αντίστασης στα φάρμακα και υποτροπής του καρκίνου, μπορεί ενδεχομένως εύκολα να αναστραφεί όταν προκαλείται από οξύτητα.

Η παρατήρηση αυτή μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση πολλών αντικαρκινικών θεραπειών.

Οι ερευνητές του Αντικαρκινικού Ινστιτούτου Ludwig περιγράφουν λεπτομερώς πως, εις ανταπόκριση στην οξύτητα, τα κύτταρα απενεργοποιούν έναν καίριας σημασίας μοριακό διακόπτη, τον mTORC, σε συνήθεις καταστάσεις, υπολογίζοντας τη διαθεσιμότητα των θρεπτικών συστατικών πριν πάρουν τα κύτταρα το πράσινο φως να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν.

Αυτό το γεγονός απενεργοποιεί την κυτταρική παραγωγή πρωτεϊνών, διαταράσσοντας τη μεταβολική τους δραστηριότητα και τον κιρκαδιανό ρυθμό εξωθώντας τα κύτταρα σε μια κατάσταση ηρεμίας.

«Στους όγκους που μελετήσαμε σε ποντίκια παρατηρήσαμε δραστηριότητα του mTORC σε σημεία χωρίς οξυγόνο. Αλλά, όταν προσθέσαμε μαγειρική σόδα στο νερό που έπιναν τα πειραματόζωα, ολόκληρος ο όγκος «φωτίστηκε» από τη δραστηριότητα του mTORC. Εικάζουμε λοιπόν ότι ξυπνώντας αυτά τα κύτταρα ο όγκος μπορεί να γίνει πιο ευαίσθητος στη θεραπεία», εξηγεί ο καθηγητής Τσι Βαν Ντανγκ, επιστημονικός διευθυντής του Αντικαρκινικού Ινστιτούτου Ludwig και ερευνητής στο Ινστιτούτο Wistar.

«Η μαγειρική σόδα έχει διαπιστωθεί και στο παρελθόν ότι ενισχύει την ανοσοθεραπεία του καρκίνου», προσθέτει ο Δρ Ρόμπερτ Γκιλλις από το Αντικαρκινικό Κέντρο H. Lee Moffitt και ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης. Ωστόσο, ο μηχανισμός δράσης της επί του καρκίνου παρέμενε ασαφής.

Στην παρούσα μελέτη ο Δρ Νταγκ και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν τον μηχανισμό αυτό στη συμπεριφορά των λυσοσωμάτων, κυττταρικά οργανίδια που μοιάζουν με σάκκους και «χωνεύουν» τις πρωτεΐνες, και στα οποία κατευθύνεται ο mTORC όταν είναι έτοιμος να αναλάβει δράση.

Οι ερευνητές απέδειξαν ότι σε όξινες καταστάσεις οι πρωτεϊνικοί κινητήρες προωθούν τα λυσοσώματα που μεταφέρουν τον mTOR μακριά από την περιοχή γύρω από τον πυρήνα, όπου βρίσκονται συνήθως. Έτσι διαχωρίζεται ο mTOR από μια πρωτεΐνη που απαιτείται για την ενεργοποίησή της, την RHEB, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται στη γύρω περιοχή.

Χωρίς λοιπόν ένα από τα βασικά σηματοδοτικά μηνύματα ο mTORC παραμένει αδρανής αναστέλλοντας τη σύνθεση των πρωτεϊνών – συμπεριλαμβανομένων των συστατικών του μοριακού ρολογιού του κυττάρου – μαζί με μεγαλύτερη μεταβολική δραστηριότητα.

«Τα κύτταρα δεν θέλουν να παράγουν πρωτεΐνες ή άλλα βιομόρια όταν βρίσκονται υπό πίεση. Θέλουν να επιβραδύνουν και ξυπνάνε μόνο όταν τα πράγματα έχουν επιστρέψει στο φυσιολογικό», εξηγεί ο Δρ Νταγκ.

Και υποστηρίζει ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να αναστρέψει όλη αυτή την ιστορία αφού όταν χορηγήθηκε στο νερό των πειραματόζωων εξουδετέρωσε προς έκπληξη όλων την οξύτητα των υποξυγονικών δεσμίδων στους όγκους. Αυτό έστειλε τα λυσοσώματα πίσω στην πυρηνική περιφέρεια των κυττάρων – όπου περίμενε η RHEB – και αποκατέστησαν τη δραστηριότητα του mTOR.

Τέλος, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι η ενεργοποίησης των Τ-κυττάρων που είναι κύριας σημασίας για τις ανοσοθεραπείες ήταν επίσης μειωμένη σε όξινες καταστάσεις.

Επίσης, για όποιον δεν το είχε δει είχε κυκλοφορήσει ακόμα μια σοκαριστική έρευνα που αποκάλυπτε πως το φαγητό που τρώμε όλοι ειδικά το καλοκαίρι έχει μεταδοτικό καρκίνο!

Προσοχή! Πάρε ένα ποτήρι νερό και ρίξε μέσα μαγειρική σόδα! Αν περάσουν 5 λεπτά και δεν...

Πάρε ένα ποτήρι νερό και ρίξε μέσα μαγειρική σόδα! Προσοχή αν περάσουν 5 λεπτά και δεν... Αποκάλυψη τώρα!

Η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και ισχυρά φυσικά γιατροσόφια σε περιπτώσεις αμέτρητων προβλημάτων υγείας.

Αυτό το φθηνό, αλλά αποτελεσματικό συστατικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη κρυολογημάτων, πονοκεφάλων, καρκίνου, δερματικών προβλημάτων και πολλά άλλα. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προϊόν για την υγιεινή του στόματος, ως αποσμητικό, κτλ.

Η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία και πρόληψη πολυάριθμων θεμάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων της υψηλής οξύτητας, του πεπτικού έλκους, της διάρροιας, της φαρμακευτικής δηλητηρίασης, και της μεταβολικής οξέωσης.

Επίσης, περιέχει νάτριο και προλαμβάνει λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης, πέτρες στα νεφρά και υπερκαλιαιμία. Έχει ισχυρές ιδιότητες, που υποστηρίζουν την υγεία του δέρματος.

Αυτά είναι μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη για την υγεία από την μαγειρική σόδα:

Ανακουφίζει από την καούρα
Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι η καούρα είναι αποτέλεσμα της συγκέντρωσης οξέος στο στομάχι, και όταν το οξύ ανεβαίνει στον οισοφάγο, προκαλεί αίσθημα καψίματος. Η μαγειρική σόδα μπορεί να ανακουφίσει άμεσα.

Αντιμετωπίζει συμπτώματα γρίπης και κρυολογήματος

Μαγειρική σόδα: Ένα πολύτιμο... εργαλείο με 4 άγνωστες χρήσεις για το σπίτι!

Πολλοί χρησιμοποιούν μαγειρική σόδα για την φυσική αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της γρίπης. Η μαγειρική σόδα καταστρέφει αποτελεσματικά τους ιούς αν χρησιμοποιείται στα πρώτα στάδια της λοίμωξης. Να πώς θα πρέπει να λαμβάνεται:

Ημέρα 1: 6 δόσεις ½ κουτ. μαγειρική σόδα διαλυμένη σε δροσερό νερό ανά 2 ώρες.
Ημέρα 2: 4 δόσεις του ίδιου μείγματος κάθε 3 ώρες.
Ημέρα 3: 2 δόσεις του μείγματος – μία το πρωί και μία το βράδυ.
Ημέρα 4: 1 δόση την ημέρα μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα.
Εξουδετερώνει τα οξέα του στομάχου
Η μαγειρική σόδα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην εξουδετέρωση των οξέων του στομάχου, καθώς αποκαθιστά την ισορροπία του pH στον οργανισμό. Η κατανάλωση ενός μείγματος με ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και 1 φλιτζάνι νερό θα παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Με την ευκαιρία διαβάστε: Πώς να θεραπεύσετε τον καρκίνο με μαγειρική σόδα: Αυτή η επαναστατική ανακάλυψη και θεραπεία είχε κρυφτεί από το κοινό μέχρι τώρα!

Η μη υγιεινή διατροφή συχνά αυξάνει τα επίπεδα οξύτητας στο σώμα, και η μαγειρική σόδα τα εξουδετερώνει και διατηρεί μια υγιή ισορροπία του pH.

Ο διάσημος γιατρός και κάτοχος βραβείου Νόμπελ Otto Warburg διαπίστωσε ότι τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ένα αλκαλικό περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι το αλκαλικό σώμα μπορεί να αποτρέψει αποτελεσματικά τον καρκίνο και όλα τα είδη των σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Αντιμετωπίζει την ουρολοίμωξη
Δεδομένου ότι τα καρκινικά κύτταρα και τα βακτήρια επιβιώνουν σε ένα όξινο περιβάλλον, η χρήση της μαγειρικής σόδας σε καθημερινή βάση θα αλκαλοποιήσει τον οργανισμό και θα αντιμετωπίσει τη λοίμωξη. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό και καταναλώστε σε καθημερινή βάση.

Ανακουφίζει από τη δυσφορία από πέτρα στα νεφρά
Οι πέτρες στα νεφρά μπορεί συχνά να είναι αποτέλεσμα συσσώρευσης ουρικού οξέος, και η τακτική κατανάλωση μαγειρικής σόδας διαλύει τις πέτρες και εμποδίζει το σχηματισμό νέων.

Βελτιώνει τη σωματική απόδοση
Χάρη στην αλκαλικότητας της, η μαγειρική σόδα μπορεί να ενισχύσει τη φυσική απόδοση, δεδομένου ότι μειώνει τα επίπεδα γαλακτικού οξέος που απελευθερώνεται από τους μυς, και βοηθάει να αντέξετε μια πιο εντατική προπόνηση.

Ανακουφίζει από τον πόνο της ουρικής αρθρίτιδας
Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια φλεγμονή των αρθρώσεων και είναι αποτέλεσμα της συσσώρευσης του ουρικού οξέος στο σώμα. Η μαγειρική σόδα αποτρέπει αποτελεσματικά τη συγκέντρωση οξέος, και η κατανάλωσή της ανακουφίζει σημαντικά από τον πόνο της ουρικής αρθρίτιδας. Με την ευκαιρία διαβάστε: Βουτάει τα παπούτσια του σε μαγειρική σόδα. Mόλις δείτε γιατί το κάνει θα ενθουσιαστείτε!

Ένα απλό τεστ για χαμηλή οξύτητα του στομάχου
Για να βοηθήσει την πέψη, το στομάχι μας παράγει υδροχλωρικό οξύ, προκειμένου να διαλύσει τις πρωτεΐνες σε βασικά αμινοξέα, να διεγείρει τη λειτουργία του παγκρέατος και να καταστρέψει βλαβερά βακτήρια.

Ωστόσο, τα μειωμένα επίπεδα υδροχλωρικού οξέος μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα πεπτικά προβλήματα, όπως δυσπεψία, φούσκωμα, καούρα, και δυσκοιλιότητα.

Προκειμένου να εκτιμήσετε τα επίπεδα των οξέων στο στομάχι, μπορείτε να κάνετε το εξής απλό τεστ: Ανακατέψτε 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι κρύο νερό, και πιείτε το αμέσως μόλις ξυπνήσετε το πρωί, με άδειο στομάχι. Αν τα επίπεδα του υδροχλωρικού οξέος είναι επαρκή, θα πρέπει να ρευτείτε περίπου 2-3 ​​λεπτά αργότερα.

Ωστόσο, πιο ακριβείς εξετάσεις μπορούν να γίνουν από τον γιατρό σας.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Βάλτε μαγειρική σόδα στα καλαμαράκια και θα σας πέσει το σαγόνι! Το μυστικό που πρέπει να γνωρίζετε!

Βάλτε μαγειρική σόδα στο παιχνίδι του σκύλου σας και θα "σωθείτε"! Κάνει... θαύματα!

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας στο Youweekly.gr

Share