Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό αγχολυτικό φάρμακο

Μεγάλη προσοχή, αφορά τους πάντες!

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό αγχολυτικό φάρμακο

Συναγερμός σήμανε από τον ΕΟΦ ότι ανακαλείται γνωστό αγχολυτικό φάρμακο από την αγορά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων σε παρτίδες του φαρμακευτικού σκευάσματος CENTRAC 10mg/tab (κωδ. ΕΟΦ 1550801) και CENTRAC 20mg/tab (κωδ. ΕΟΦ 1550802) βρέθηκε έπειτα από ελέγχους που διεξήχθησαν ότι δεν τηρούνταν οι προδιαγραφές.

ΕΟΦ φάρμακα

«Τα αποτελέσματα των ελέγχων δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές και συγκεκριμένα ως προς τον έλεγχο διαλυτοποίησης, βάση τις υπ’ αριθ. 5-189/19, 5-190/19 και 5-196/19 Εκθέσεις Δοκιμών/Αναλύσεων της Δ/νσης Εργαστηρίων του ΕΟΦ» αναφέρει η ανακοίνωση στην οποία προστίθεται πως «η εταιρεία Pfizer ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά».

Εντωμεταξύ δείτε και ποια είναι «τα απαγορευμένα καλλυντικά» που ανακαλούνται

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί φάρμακα για το στομάχι! Όλη η λίστα!

Συναγερμός έχει σημάνει από τον ΕΟΦ, ο οποίος ανακαλεί φάρμακα για το στομάχι! Όλη η λίστα αναλυτικά με αυτά που πρέπει να πετάξετε!

Με σημερινή, λοιπόν, απόφαση του ΕΟΦ ανακαλούνται παρτίδες των φαρμακευτικών προϊόντων που περιέχουν τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη του παραγωγού UNION QUIMICO PHARMACEUTICO (UQUIFA).

Συναγερμός από τον ΕΟΦ! Ανακαλεί φάρμακο για το στομάχι!

Αναλυτικά τα σκευάσματα που ανακαλούνται αναγράφονται στον ακόλουθο πίνακα.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί φάρμακα για το στομάχι! Όλη η λίστα!Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί φάρμακα για το στομάχι! Όλη η λίστα!Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί φάρμακα για το στομάχι! Όλη η λίστα!

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι το πιστοποιητικό καταλληλότητας (CEP) του παραγωγού UQUIFA για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη βρίσκεται σε ισχύ.

«Η παρούσα απόφαση εκδίδεται προληπτικά, στο πλαίσιο της παρακολούθησης των εξελίξεων σχετικά με την ανίχνευση της ουσίας NDMA σε φαρμακευτικά προϊόντα με ρανιτιδίνη και ενισχύει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προβαίνουν οι υπεύθυνες εταιρείες (σχετ. 3-11).

Οι ΚΑΚ (κάτοχοι των αδειών κυκλοφορίας) των προϊόντων καλούνται να υλοποιήσουν την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Οι εταιρείες που είναι ΚΑΚ των προϊόντων είναι οι ακόλουθες:

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί φάρμακα για το στομάχι! Όλη η λίστα!

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

TAGS