Ανοίξαμε το χρονοντούλαπο της γιαγιάς! 6+1 μυστικά για να εξαφανίσεις τον στομαχόπονο!

Απλά, φυσικά και σίγουρα αποτελεσματικά!

Ανοίξαμε το χρονοντούλαπο της γιαγιάς! 6+1 μυστικά για να εξαφανίσεις τον στομαχόπονο!

Σε έχει πιάσει απίστευτος στομαχόπονος και δεν ξέρεις τι να κάνεις για να τον εξαφανίσεις; Ανοίξαμε το χρονοντούλαπο της γιαγιάς και σου αποκαλύπτουμε μόνο στο Youweekly.gr τα σωτήρια 6+1 μυστικά! Μας ευχαριστείς μετά...

Μπορεί να πρόκειται για μια κοινή ενόχληση, ωστόσο ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουροι από τι προκλήθηκε. Ιωση, τροφική δηλητηρίαση ή αλλεργία; Είναι γεγονός πως ο πόνος συνοδεύεται και από άλλα δυσάρεστα συμπτώματα όπως τη ναυτία, τη δυσπεψία, το φούσκωμα, τη δυσκοιλιότητα ή και τη διάρροια.

Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε τον γιατρό σας προκειμένου να κάνει σωστή διάγνωση της αιτίας που προκάλεσε τον πόνο. Σε περίπτωση λοίμωξης από βακτήριο θα πρέπει να πάρετε αντιβίωση, ωστόσο μην ξεχνάτε πως στο πλευρό σας έχετε πάντα το φαρμακείο της φύσης, όπου με τρόφιμα που έχετε στα ντουλάπια της κουζίνας σας μπορείτε να ξεπεράσετε πιο εύκολα τους εν λόγω πόνους.

Δείτε ποια είναι αυτά τα 6+1 μυστικά


Τζίντζερ (πιπερόριζα): Το τζίντζερ χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την αντιμετώπιση πεπτικών ενοχλήσεων όπως ο στομαχόπονος, η ναυτία και η τάση για εμετό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τριμμένο σε smoothies, μαζί με δημητριακά, στο φαγητό ή ως αφέψημα.

Χαμομήλι: Είναι αποτελεσματικό ενάντια στον στομαχόπονο, το φούσκωμα, τη δυσπεψία, τη διάρροια, τη ναυτία, αλλά και την τάση για εμετό. Μπορείτε να το απολαύσετε ως αφέψημα, ωστόσο είναι διαθέσιμο και σε μορφή συμπληρώματος.

Μέντα: Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο στομαχόπονος μπορεί να αποδοθεί στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, μια χρόνια διαταραχή του πεπτικού που προκαλεί επίσης φούσκωμα, δυσκοιλιότητα και διάρροια. Μελέτες έχουν υποδείξει ότι η μέντα είναι εξαιρετικά βοηθητική για τη διαχείρισή του, είτε σε μορφή αφεψήματος είτε σε μορφή κάψουλας.

Γλυκόριζα: Η γλυκόριζα είναι ένα δημοφιλές «γιατροσόφι» για τη δυσπεψία, ενώ μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη του επίπονου έλκους στο στομάχι. Παραδοσιακά, η ρίζα καταναλώνεται στη φυσική της μορφή, ωστόσο πλέον είναι διαθέσιμη και σε μορφή συμπληρώματος.

Λιναρόσπορος: Ο μικρός σπόρος είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε φυτικές ίνες και συμβάλλει στην υγεία του γαστρεντερικού, ενώ μπορεί να ανακουφίσει από τη δυσκοιλιότητα και τον πόνο στην ευρύτερη περιοχή της κοιλιάς.

Παπάγια: Το τροπικό φρούτο βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας χάρη στην παπαΐνη που περιέχει, ένα ισχυρό ένζυμο που διευκολύνει τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών ώστε να είναι πιο εύπεπτες.

Μήλο: Τόσο η σάρκα όσο και η φλούδα του μήλου έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πεκτίνη, ένα είδος φυτικών ινών που επιταχύνουν την ανάρρωση από τη διάρροια, ιδίως όταν αυτή προκαλείται από τροφική δηλητηρίαση ή ίωση.

ΠΗΓΗ: TV 24

Ωστόσο, η μαγειρική σόδα μπορεί να θεραπεύσει την ουρολοίμωξη! Εσύ το ήξερες; Κι αυτό από το ντουλάπι της γιαγιάς είναι!