Το γνώριζες; Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε προβιοτικά και βοηθάνε την υγεία σου!

Πρέπει να τα εντάξεις στην διατροφή σου!

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Το γνώριζες; Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε προβιοτικά και βοηθάνε την υγεία σου!

Το γνώριζες πως υπάρχουν τρόφιμα που είναι πλούσια σε προβιοτικά και βοηθάνε παρά πολύ την υγεία σου; Το καλύτερο που έχει να κάνεις είναι να τα εντάξεις στην διατροφή σου και θα δεις μεγάλη διαφορά σε διάφορα θέματα ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το έντερο σου.

Όπου και αν πας οι διατροφολόγοι σου τονίζουν πια είναι τα θετικά των προβιoτικών. Μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του πεπτικού σας συστήματος, αλλά να βοηθήσουν και την καρδιά σας.

Ποια είναι όμως τα top των προβιoτικών;

Κεφίρ

Η αλλιώς ο "ξάδερφος" του γιαουρτιού. Περιέχει αρκετά καλά στοιχεία για την υγεία μας. Παρασκευάζεται προσθέτοντας καλλιέργειες βακτηρίων γαλακτικού οξέος και ζύμης σε γάλα αγελάδων ή αιγών.

Οι έρευνες το έχουν συνδέσει με βελτιωμένη υγεία των οστών, πέψη και ανοσία. Συνήθως βρίσκεται ως γιαούρτι ή γάλα, μπορείτε επίσης να βρείτε Kefir νερό, τυρί κρέμα και το βούτυρο.

Πίκλες

Οι πίκλες είναι ένα επίσης φαγητό που έχει πολλά προβιοτικά. Όταν μπαίνουν σε αλάτι βγαίνουν όλα τα καλά φυσικά βακτήρια γαλακτικού οξέος

Είναι υψηλές σε περιεκτικίτητα σε νάτρι και επίσης με χαμηλές θερμίδες αλλά και πλούσιες σε βιταμίνη Κ

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι ίσως η καλύτερη πηγή για προβιοτικά. Βοηθάνε το πεπτικό σύστημα και επίσης βοηθάει και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.

Ελιές

Αυτές οι μικρές πράσινες ελιές μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην υγεία του πεπτικού συστήματος.Μέσω της διαδικασίας αλατοποίησης, περνούν από τη φυσική ζύμωση και παράγουν υγιή προβιοτικά.

Μην αφήνεις να σε ξεγελάσει το μέγεθος. Έρευνες έχουν δείξεο πως 12 ελιές περίεχουν περίπου 20 εκατομμύρια Lactobacilli.

Η ίδια έρευνα έδειξε το πως να τρως πράσινες ελιές μπορούν να σε βοηθήσουν με τη φλεγμονή, την απώλεια βάρους και τη βελτίωση της πεπτικής υγείας.

Επίσης εμείς σας βρήκαμε την διατροφή, που άμα ξεκινήσετε θα χάσετε κιλά στο λεπτό!

Κορίτσια προσοχή! Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε για να παραμείνετε υγιείς!

Κορίτσια δώστε προσοχή, καθώς αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε για να παραμείνετε υγιείς! Με απλό και εύκολο τρόπο μπορείτε και όμως να κρατήσετε τον εαυτό σας ασφαλή!

Ορισμένες από τις συγκεκριμένες τροφές είναι γνωστές για την πρόκληση διαταραχών στις ορμόνες μας, κάτι το οποίο θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα αν θέλετε να μείνετε έγκυος ή αν ήδη θηλάζετε!

Μην ανησυχείτε, μπορεί να είναι ότι χειρότερο υπάρχει για έναν γυναικείο οργανισμό, ωστόσο εμείς σας τις έχουμε συγκεντρώσει ώστε να είστε πολύ επιλεκτικές από εδώ και πέρα. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά ποιες είναι, για να μπορέσετε να προστατευτείτε.

Αυτές λοιπόν είναι: Αλοόλ, κόκκινο κρέας, σολομός, γιαούρτι, λευκό ψωμί, διαιτητική σόδα, χυμός, μπισκότα, καφές, μαργαρίνη, γάλα και συσκευασμένα λαχανικά.