Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αν δεν πιεις μαγειρική σόδα το πρωί "καταστρέφεις" τον οργανισμό σου! Οι 3 λόγοι για να το κάνεις!

Αν το διαβάσεις θα πίνεις κάθε μέρα από αύριο κιόλας!

Αν δεν πιεις μαγειρική σόδα το πρωί
HEALTH NEWS 05.02.2020 10:41

Ξέραμε το νερό με λεμόνι αλλά και το νερό με το μηλόξυδο, τα οποία κατά πολλούς έχουν ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Αυτή τη φορά, όμως, θα σου παρουσιάσουμε τους 3 λόγους για να πίνεις κάθε πρωί μαγειρική σόδα! Αν δεν το κάνεις μπορεί να "καταστρέψεις" ως ένα σημείο τον οργανισμό σου.

Η Μπριτ Μπράντον, διατροφολόγος και personal trainer, στο νέο της βιβλίο Baking Soda Fot Health, εκτός από τις χρηστικές του ιδιότητες, υπογραμμίζει τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει στον οργανισμό.

Αλλά να ξέρεις, το έχει πει και μια έρευνα αυτό.

Τι κάνει η μαγειρική σόδα και βοηθάει στο να μην "καταστρέψεις" τον οργανισμό σου αν πίνεις κάθε πρωί;

Σε ξεφουσκώνει

Η διαδικασία της χώνεψης για πολλούς είναι μια δυσάρεστη ώρα, καθώς φέρνει ενοχλητικές καούρες.

Το νερό με μαγειρική σόδα είναι κατάλληλο για όλους εκείνους που θέλουν να περιορίσουν το φούσκωμα. Κάθε πρωί πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι με νερό στο οποίο θα έχετε διαλύσει 1 κ.γ. μαγειρική σόδα. Με αυτόν τον τρόπο θα ρυθμίσετε το pH του πεπτικού σας συστήματος και θα διευκολύνετε την πέψη.

Βελτιώνει την υγεία των νεφρών

Ερευνα από το Royal London Hospital διαπίστωσε πως μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας μαζί με την φαρμακευτική αγωγή, επιβράδυνε τη φθορά των νεφρών. Η έρευνα έγινε σε 134 ασθενείς, εκ των οποίων όσοι έπιναν μαγειρική σόδα είδαν πως η φθορά επιβραδύνθηκε κατά 2/3.

Βοηθά την κυκλοφορία του αίματος

Επίσης, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος καθώς εμποδίζει τον σχηματισμό θρόμβων. Καλή καρδιαγγειακή λειτουργία σημαίνει μείωση εκδηλώσεων καρδιακών νοσημάτων ή χρόνιων αναπνευστικών δυσλειτουργιών ή προβλημάτων στην κυκλοφορία του αίματος.

Βέβαια η μαγειρική σόδα μπορείς όντως να καταστρέψει τον οργανισμό σου

Δέρμα

Η επιδερμίδα μας είναι ελαφρώς όξινη. Αυτό τη βοηθά στην ενυδάτωση και την απομάκρυνση των επικίνδυνων βακτηριδίων. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, οι αλκαλικές ουσίες θα την ερεθίσουν.

Μαλλιά

Κάποιοι άνθρωποι αντί για σαμπουάν χρησιμοποιούν μίγμα μαγειρικής σόδας και μηλόξυδου στα μαλλιά. Με τον καιρό αυτό θα προκαλέσει ζημιά. Όπως το τριχωτό της κεφαλής, έτσι και τα μαλλιά είναι φυσικά όξινα και η μαγειρική σόδα θα προκαλέσει φριζάρισμα και τα μαλλιά θα μπερδεύονται και θα σπάνε.

Άσκηση

Ίσως θα έχετε ακούσει ότι οι δρομείς πίνουν διάλυμα μαγειρικής σόδας πριν από έναν αγώνα. Όμως, η υπερβολική δόση είναι επικίνδυνη επειδή το όξινο ανθρακικό ασβέστιο είναι ελαφρά τοξικό και ο γαστρεντερικός ερεθισμός προκαλεί ανησυχία.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Με μαγειρική σόδα θα εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα από το κορμί σου! Αυτό είναι το "μαγικό" μείγμα!

Αδιανόητο! Βάλτε μαγειρική σόδα, λεμόνι και ασετόν και θα έχετε σωθεί από το μεγαλύτερο πρόβλημα στο σπίτι σας!

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας στο Youweekly.gr

Share