Γυναικομαστία: Ποια επίδραση της στην ψυχολογία του άνδρα και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά

Γυναικομαστία: Ποια επίδραση της στην ψυχολογία του άνδρα και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά

Με τον όρο γυναικομαστία περιγράφουμε την αύξηση του μεγέθους του ανδρικού στήθους. Παρότι πρόκειται για μια κατάσταση που δεν προκαλεί επιπλοκές στην υγεία του ατόμου, έχει σημαντικές ψυχολογικές προεκτάσεις αφού πολύ συχνά οι άνδρες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, παρουσιάζουν μειωμένη αυτοεκτίμηση και αισθήματα ντροπής.

Να σημειώσουμε πως η γυναικομαστία απασχολεί ένα σημαντικό ποσοστό του ανδρικού πληθυσμού που φτάνει έως και το 40%. Στις μέρες μας μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μέσω της πλαστικής χειρουργικής.

Τι μπορεί να προκαλέσει την γυναικομαστία;

Η γυναικομαστία μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως

  • ορμονικές διαταραχές
  • ορισμένα φαρμακευτικά σκευάσματα
  • κακές διατροφικές συνήθεις
  • γονιαδιακές ανωμαλίες
  • προβλήματα υγείας

Ποια η επίδραση της γυναικομαστίας στην ανδρική ψυχολογία;

Οι άνδρες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα προσπαθούν να το κρύψουν από το περιβάλλον τους. Επιλέγουν φαρδιά ρούχα και αποφεύγουν την έκθεσή τους ακόμη και στην παραλία. Συχνά απομονώνονται και βιώνουν έντονα συναισθήματα άγχους, νευρικότητας, ντροπής και απογοήτευσης. Σημαντικό είναι και το αντίκτυπο στις σχέσεις τους με το αντίθετο φύλο.

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα;

Ο μόνος τρόπος οριστικής επίλυσης της γυναικομαστίας είναι μέσω χειρουργικής επέμβασης. Στους άνδρες που εμφανίζουν και αύξηση λιπώδους ιστού, αρχικά πραγματοποιείται PAL λιποαναρρόφηση στην περιοχή και στη συνέχεια αν ο μαζικός αδένας είναι μεγάλος αφαιρείται με μικρή τομή στην θηλή. Όταν παρατηρείται ύπαρξη περίσσειας δέρματος αφαιρείται μέσω τομής στην θηλαία άλω.

Πόσο ευδιάκριτες είναι ουλές;

Οι ουλές δεν θα πρέπει να ανησυχούν τον υποψήφιο. Στην περίπτωση που η γυναικομαστία αντιμετωπιστεί μέσω λιποαναρρόφησης οι ουλές είναι πολύ μικρές και δεν διακρίνονται εύκολα. Βέβαια ακόμα και αν αφαιρεθεί ο μαζικός αδένας οι τομές πραγματοποιούνται γύρω από την θηλαία άλω στα όρια με το δέρμα γι’ αυτό και οι ουλές δεν γίνοται αντιληπτές μετά από μερικούς μήνες.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα;

Η γυναικομαστία αντιμετωπίζεται οριστικά και μόνιμα. Ακόμη και αν ο άνδρας πάρει βάρος μετά την επέμβαση, το στήθος του θα αυξηθεί συμμετρικά με το υπόλοιπο σώμα του. Να σημειώσουμε πως στην περίπτωση που χάσει βάρος τότε τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.kallisti-medical.gr