Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Τα "κρυφά" σημάδια του ιού που χτυπάνε "καμπανάκι"

Τι αναφέρουν οι ειδικοί;

Κορωνοϊός: Τα
HEALTH NEWS 25.03.2020 20:23
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Όσο περνάνε οι μέρες τόσο περισσότερα στοιχεία μαθαίνουμε για τον νέο κορωνοϊό. Τον τελευταίο καιρό έχουν βγει στην επιφάνεια μερικά "κρυφά" σημάδια που αποδεικνύουν ότι μπορεί να έχει νοσήσει κανείς, ενώ ταυτόχρονα κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου.

Την απάντηση έδωσε ο Γερμανός ιολόγος, Χέντρικ Στρέεκ, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε σε γερμανική εφημερίδα, αναφέρθηκε στα συμπτώματα που ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες μέρες.

Στο μεταξύ, ένας Γερμανός καθηγητής έχασε σήμερα τη ζωή του στην Ελλάδα, αποτελώντας το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην Κρήτη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γερμανός Ιολόγος:

«Με τους συναδέλφους μου από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βόννης επισκεφθήκαμε ασθενείς που βρίσκονταν σε αυτοαπομόνωση, δηλαδή στο σπίτι τους, καθώς δεν είχαν εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα, κι έτσι ανακαλύψαμε νέα», επισημαίνει ο Γερμανός επιστήμονας. Ο ίδιος προσθέτει ότι οι περισσότεροι ασθενείς παραπονούνταν για απώλεια όσφρησης και γεύσης επί αρκετές ημέρες και μάλιστα προτού εμφανίσουν συμπτώματα της νόσου.

«Σχεδόν όλοι οι ασθενείς τους οποίους επισκεφθήκαμε, κι αυτό σημαίνει για τα δύο τρίτα των ασθενών, μας περιέγραφαν ότι είχαν απώλεια όσφρησης και γεύσης που διήρκεσε αρκετές ημέρες», εξηγεί ο καθηγητής Χέντρικ Στρέεκ.

«Για παράδειγμα, μία μητέρα δεν μπορούσε να μυρίσει την λερωμένη πάνα του μωρού της, άλλοι δεν μπορούσαν να μυρίσουν το σαμπουάν τους ενώ υπήρξαν και αυτοί που έτρωγαν και δεν καταλάβαιναν τι έβαζαν στο στόμα τους», προσθέτει. «Επιπλέον, το 30% των ασθενών είχαν διάρροια, ποσοστό υψηλότερο από αυτό που αναμέναμε».

Ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Μέχρι σήμερα, τα συμπτώματα που γνωρίζουμε για τον Covid-19 είναι πυρετός, πονόλαιμος, ξηρός βήχας, δύσπνοια, πόνος στους μύες και τις αρθρώσεις, κόπωση, κεφαλαλγία και σπανίως διάρροια. Τώρα όμως με τη μελέτη μας διευρύνεται ο κατάλογος των συμπτωμάτων του ιού».

Δημοσίευμα των New York Times αναφέρει ότι οι ΩΡΛ στη Βρετανία ζητούν από όσους παρουσιάζουν ξαφνική ανοσμία να μπουν σε καραντίνα για τουλάχιστον 7 ημέρες.

«Σχεδόν όλοι όσοι έχουν νοσηλευτεί έχουν την ίδια ιστορία», αναφέρει ο Δρ. Μάρκο Μέτρα, διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος στο κεντρικό νοσοκομείο στην Μπρέσκια, όπου 700 από τους 1200 νοσηλευόμενους είναι ασθενείς με κορωνοϊό. «Ρωτάμε για τις -τους συζύγους των ασθενών και αναφέρουν ότι έχουν πολύ ήπια συμπτώματα ανάμεσα στα οποία η απώλεια γεύσης και όσφρησης. Αυτό μπορεί να ακούγεται ανώδυνο και οι συγκεκριμένοι να αισθάνονται υγιείς ωστόσο μπορεί να διασπείρουν τον ιό σε άτομα με πιο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Φοιτητές προσοχή: Το νέο μέτρο για την μετακίνηση από τις εστίες στα σπίτια σας

Σοκ - Αυτοκτόνησε Ιταλίδα νοσοκόμος! Τι συνέβη;

Share