Κορωνοϊός: Δεν φαντάζεστε ποιο βασικό συστατικό της διατροφής μας εξασθενεί το ανοσοποιητικό

Το βάζουμε όλη στο φαγητό μας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Δεν φαντάζεστε ποιο βασικό συστατικό της διατροφής μας εξασθενεί το ανοσοποιητικό

Δεν φαντάζεστε ποιο βασικό συστατικό της διατροφής μας εξασθενεί το ανοσοποιητικό και μας δεν μας βοηθάει με τον Κορωνοϊό. Το βάζουμε όλοι καθημερινά μέσα στην διατροφή μας και θέλει μεγάλη προσοχή.

Μία γερμανική έρευνα, εν μέσω κορωνοϊού, καταδεικνύει ότι το πολύ αλάτι εξασθενεί την άμυνα του ανοσοποιητικού.

Όπως αναφέρουν η κατανάλωση πολύ αλατιού δεν κάνει μόνο κακό στην αρτηριακή πίεση, αλλά μπορεί, επίσης, να εξασθενήσει την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος. Εξασθενεί παράλληλα την ικανότητά του να καταπολεμά τους παθογόνους μικροοργανισμούς, με συνέπεια μια λοίμωξη να γίνεται πιο σοβαρή, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα, την πρώτη που επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο. Ωστόσο και οι νεκροί στην Ελλάδα αυξήθηκαν, καθώς ένας 46χρονος έχασε τη ζωή του

Αλάτι και κορωνοϊός

Η μελέτη -παρόλο που αφορούσε βακτήρια και όχι ιούς- είναι επίκαιρη εν μέσω της πανδημίας της νόσου Covid-19, καθώς όπως έχουν τονίσει οι γιατροί, λόγω έλλειψης αντιικών φαρμάκων και εμβολίου για το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, η ανθεκτικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος αποτελεί παράγοντα-κλειδί για την αντοχή των ανθρώπων στον ιό.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Κρίστιαν Κουρτς του Ινστιτούτου Πειραματικής Ανοσολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βόννης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό Science Translational Medicine, έδειξαν ότι τρωκτικά που είχαν κάνει διατροφή πλούσια σε αλάτι, είχαν μικρότερη ικανότητα να καταπολεμήσουν λοιμώξεις των νεφρών από βακτήριο E.coli, καθώς και όλου του σώματος από βακτήρια Listeria.

Στη συνέχεια οι επιστήμονες μελέτησαν δέκα υγιείς ανθρώπους 20 έως 50 ετών, οι οποίοι κατανάλωναν έξι έξτρα γραμμάρια αλάτι τη μέρα (ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου στο αλάτι το οποίο περιέχουν δύο γεύματα φαστ φουντ, π.χ. δύο «μπέργκερ»), πέρα από τη συνήθη ποσότητα αλατιού με το καθημερινό φαγητό τους. Μετά από μια εβδομάδα, διαπιστώθηκε ότι -όπως και στα πειραματόζωα- το ανοσοποιητικό σύστημα τους είχε μικρότερη ικανότητα καταπολέμησης βακτηρίων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά στους ανθρώπους να μη τρώνε περισσότερα από πέντε γραμμάρια αλάτι τη μέρα (περίπου ένα κουταλάκι, στο οποίο όμως περιλαμβάνεται και το αλάτι που περιέχουν τα έτοιμα τρόφιμα) για να αποφύγουν υπέρταση και άλλα προβλήματα. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι συχνά γίνεται υπέρβαση αυτής της ποσότητας.

Πηγή: iefimerida.gr

Εκτός από το βασικό συστατικό της διατροφής μας που εξασθενεί το ανοσοποιητικό δείτε ποιος σεφ πέθανε από τον ιό

Πένθος έχει ξεσπάσει σε όλο τον κόσμο της μαγειρικής με την είδηση πως ένας κορυφαίος σεφ, άλλοτε νικητής γνωστού ριάλιτι μαγειρικής, πέθανε μετά από μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό για μία ολόκληρη βδομάδα.

Ο Φλόιντ Καρντόζ βρέθηκε θετικός στον Covid 19, στις ΗΠΑ, στις 18 Μαρτίου και νοσηλεύτηκε στο Mountainside Medical Center του Νιου Τζέρσεϊ»

Ο παγκοσμίου φήμης σεφ, Φλόιντ Καρντόζ, νικητής του Top Chef Masters, έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον κορωνοϊό στα 59 του χρόνια.

Ο Καρντόζ διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 18 Μαρτίου, ενώ όλες αυτές τις μέρες νοσηλευόταν και δεχόταν θεραπεία από νοσοκομείο του Νιού Τζέρσι.

Ο διάσημος σεφ έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Ινδία, ωστόσο σε νεαρή ηλικία πήγε στην Ελβετία προκειμένου να σπουδάσει σε σχολή μαγειρικής, μάλιστα σε μία από τις πιο διακεκριμένες.

Πρόκειται για έναν από τους πιο διάσημους και πολλά υποσχόμενους σεφ της γενιάς του, μιας και αποτελούσε τον σεφ σε ένα από τα πιο δημοφιλή ινδικά εστιατόρια των ΗΠΑ.

Ο Καρντόζ μπήκε στο νοσοκομείο μετά από ένα ταξίδι που πραγματοποίησε στην Ινδία, για τα γυρίσματα μίας σειράς του Netflix, με τίτλο «Ugly Delicious».

Ο ίδιος μάλιστα λίγες μέρες πριν πεθάνει, ανέβασε μία φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο κάτω από την οποία έγραψε: «Λυπάμαι αν προκάλεσα τη θλίψη οποιουδήποτε. Αισθάνθηκα μία μικρή αδιαθεσία και γι΄ αυτό το λόγο πήγα προληπτικά στο νοσοκομείο».