Στους 23 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Ένας 46χρονος άνδρας "έφυγε" από τη ζωή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Στους 23 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην χώρα μας διαρκώς αυξάνονται, και έτσι σήμερα σημειώθηκε ο 23ος θάνατος στην Ελλάδα από τον επικίνδυνο ιό, με έναν 46χρονο άνδρα να χάνει τη ζωή του μετά από μάχη.

Πρόκειται για έναν 46χρονο ανθυπασπιστή, ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και καιρό στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ο άτυχος άνδρας είναι ο δέυτερος νεκρός στην Ξάνθη, περιοχή της οποίας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ακόμη ένας άνδρας που χάνει τη ζωή του από τον κορωνοϊό - Ο Σωτήρης Τσιόδρας εξηγεί το γιατί χτυπάει περισσότερο τους άνδρες από τις γυναίκες

«Οι άντρες κάνουν πιο σοβαρές επιπλοκές και χάνουν τη μάχη συχνότερα από τις γυναίκες», επισήμανε, αλλά είπε ότι δεν γνωρίζουμε γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό και συμπλήρωσε ότι «εκτιμούμε πως πιθανότατα σχετίζεται με τον τρόπο ζωής των ανδρών καθώς καπνίζουν περισσότερο και κάνουν κατάχρηση αλκοόλ.

Από την άλλη φαίνεται μια ευεργετική συσχέτιση των ορμονών με τον κορωνοϊό «οι οποίες ενδέχεται να δρουν προστατευτικά για τις γυναίκες», όπως είπε. Ούτως ή άλλως γνωρίζουμε ότι «οι γυναίκες έχουνε καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα από τους άνδρες. Θα δούμε αν θα επιβεβαιωθεί μέχρι το τέλος της επιδημίας. Παρόλα αυτά και οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν» είπε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ηλικιακό target group του κορωνοϊού λέγοντας: «Ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία, μπορεί να υπάρχουν κρούσματα και σε νέους ανθρώπους».