Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Εχίνου Ξάνθης

Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Εχίνου Ξάνθης

Στις καθιερωμένες του δηλώσεις του, ο Γενικός Γραμματέας πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως οι κάτοικοι της κοινόητας Εχίνου Ξάνθης μπαίνουν σε καραντίνα και κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε καραντίνα τέθηκε από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης στη Ξάνθη μετά το θάνατο ενός άνδρα από κορωνοϊό, αλλά και τα εννέα κρούσματα που καταγράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την τροφοδοσία των κατοίκων. Η καραντίνα θα ισχύσει έως τις 7 Απριλίου, οπότε το θέμα θα επανεξεταστεί.

Νεότερα στοιχεία για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού στην κυκλοφορία δημοσιοποίησε επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Όπως είπε όσοι φροντίζουν αδέσποτα εκτός δήμου και κατοικίας θα πρέπει να απευθυνθούν στις φιλοζωικές και του δήμους, ενώ ραγδαίες είναι και οι εξελίξεις που αφορούν φοιτητές που μένουν σε εστίες.

Για όσους φροντίζουν αδέσποτα εντός δήμου και κατοικίας, θα πρέπει να πάρουν σχετική βεβαίωση από την ΚΕΔΕ για πιστοποιητικό, που θα έχει διάρκεια 3 ώρες. Παράλληλα ανήγγειλε εντατικοποίηση ελέγχων για τους παραβάτες της απαγόρευσης κυκλοφορίας από την Πέμπτη.

Για τις δυο πτήσεις από την Ισπανία, ο υφυπουργός επισήμανε ότι οι 21 θετικοί συμπολίτες μας προέρχονταν από 16 περιοχές της χώρας, εκ των οποίων οι επτά δεν έχουν ακόμη κρούσμα.

Για τους ταξιδιώτες που ήρθαν από Ισπανία, είπε ότι όλοι ενημερώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, πρώτα οι νοσούντες και εν συνεχεία οι υπόλοιποι και μάλιστα κάποιοι που βγήκαν αρνητικοί αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ΄όικον καραντίνα και θα αποχωρήσουν και οι αλλοι που δεν νοσούν.

Από τους 21 κρούσματα, οι 20 παρέμειναν στο ξενοδοχείο σε καραντίνα και ο ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία. Στο ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο σε καραντίνα παρέμειναν και όλοι όσοι ήθελαν να παραμείνουν κοντα στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Πηγή: skai.gr

Νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα στην χώρα

Αυτή τη στιγμή προβάλλονται live οι ανακοινώσεις που κάνει ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας για τα νέα κρούσματα από τον κορωνοϊό, τα οποία ανέρχονται πλέον στα 78.

Το σύνολο των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέρχονται πλέον στα 821, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό εξακολουθεί να είναι άνδρες.

Από τα συνολικά κρούσματα, η μέση ηλικία είναι 67 ετών.

Παράλληλα ενημέρωσε για δύο νέους θανάτους, ένας εκ των οποίων σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Κρήτη.

Από τα 22 θύματα, οι 18 είναι άνδρες ενώ οι 4 γυναίκες, ενώ όπως επεσήμανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, οι 21 είχαν σοβαρά νοσήματα που οδήγησαν στον θάνατό τους μαζί με την προσβολή τους από κορωνοϊό, ενώ η μέση ηλικία τους είναι τα 75 έτη.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επεσήμανε για ακόμη μία φορά τη σημασία του να παραμείνουμε σπίτι και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, ειδικά εάν έχουμε στο σπίτι άτομο το οποίο νοσεί από τον κορωνοϊό.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του:

Τι δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας για την καραντίνα

«Η επιδημία συνεχίζεται χωρίς μεγάλη εκθετική αύξηση, ωστόσο ο ιός δε σέβεται καμία ηλικία. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι μπορούν να μολύνουν το ένα το άλλο. Όλα τα μέλη της οικογένειας πρέπει να παραμένουν στο σπίτι και να μη βγουν για τουλάχιστον 14 μέρες. Αυτή η παραμονή θα μειώσει τη μετάδοση της νόσου στην τοπική κοινότητα».

Παράλληλα, κάνοντας μία αναφορά στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως η μνήμη των ανθρώπων που πολέμησαν για τη χώρα αποτελούν δύναμη στη μάχη που δίνουν όλοι οι Έλληνες απέναντι στον κορωνοϊό.