3+1 σημάδια που "φωνάζουν" πως έχετε καρκίνο στον πνεύμονα

Μην τα αγνοήσετε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
3+1 σημάδια που

Στα αρχικά του στάδια, ο καρκίνος του πνεύμονα δεν έχει έντονα συμπτώματα. Αυτά τα 3 σημάδια λοιπόν που θα σας αποκαλύψουμε παρακάτω είναι κάποια "ήρεμα" σημάδια που όμως προσπαθούν να "φωνάξουν" μέσα από τον οργανισμό και σίγουρα δεν πρέπει να τα αγνοήσετε.

Περίπου στο 40% των ασθενών που είχαν καρκίνο του πνεύμονα, η διάγνωση έγινε αφότου είχε προχωρήσει αρκετά η ασθένεια. Μάλιστα στο ένα τρίτο των ασθενών, ο καρκίνος του πνεύμονα διαγνώσθηκε στο 3ο στάδιο.

Σε αυτό το κείμενο θα βρείτε ποιά είναι τα αρχικά συμπτώματα, πως να τα αναγνωρίσετε και με ποιον τρόπο μπορεί να βοηθήσει η έγκαιρη διάγνωση.

Πρήξιμο στο λαιμό και το πρόσωπο

Όταν ο όγκος στον πνεύμονα ασκεί πίεση στην άνω κοίλη φλέβα, τη μεγάλη φλέβα που μεταφέρει το αίμα από το κεφάλι και τα χέρια στην καρδιά, μπορεί να παρατηρήσετε πρήξιμο στο λαιμό και το πρόσωπο. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε πρήξιμο στα μπράτσα και στο πάνω μέρος του στήθους.

Πόνοι στα οστά

Εάν ο καρκίνος του πνεύμονα έχει εξαπλωθεί και σε άλλα όργανα του σώματός σας, είναι πιθανό να αισθάνεστε πόνο στα οστά ή τις αρθρώσεις. Η πλάτη και τα ισχία είναι σημεία που συχνά εκδηλώνεται πόνος.

Απώλεια βάρους

Αν παρατηρείτε ότι χάνετε βάρος χωρίς να έχετε κάνει αλλαγές στη διατροφή ή τη σωματική σας δραστηριότητα, ψάξτε το. Σε πολλές περιπτώσεις καρκίνου το σώμα παράγει πρωτεΐνες που προκαλούν την απώλεια βάρους. Αυτός μπορεί να είναι και ο λόγος που κάποιος χάνει την όρεξή του.

Ωστόσο, δώστε μεγάλη προσοχή γιατί αν κάνετε ένα λάθος στο τοστ σας μπορεί να πάθετε καρκίνο! Δείτε εδώ ποιο είναι το λάθος