Κορωνοϊός και εγκυμοσύνη - Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι μελλοντικές μαμάδες

Δώστε σημασία!

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός και εγκυμοσύνη - Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι μελλοντικές μαμάδες

Πρόκειται να φέρετε στον κόσμο σύντομα το παιδάκι σας; Μην ανησυχείτε για τον κορωνοϊό και την εγκυμοσύνη σας, καθώς έχουμε όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι μελλοντικές μαμάδες. Δώστε προσοχή.

Ο κορωνοϊός είναι η μεγαλύτερη απειλή της δεκαετίας. Παρόλο που όλοι πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί και να λάβουν προληπτικά μέτρα, οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να φροντίζουν επιπλέον κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η υγιεινή είναι απαραίτητη

Σύμφωνα με τον Dr. Rita Bakshi, "Ο ιός εξαπλώνεται στην πραγματικότητα μέσω της μετάδοσης αναπνευστικών σταγονιδίων, για αυτό συνιστάται να λαμβάνετε τις απαραίτητες προφυλάξεις και να αποφεύγετε όσο το δυνατόν τις σωματικές επαφές." Βεβαιωθείτε ότι το περιβάλλον σας είναι καθαρό, απολυμαντικό και απαλλαγμένο από βλαστοκύτταρα. Οι γιατροί ανά τον κόσμο τονίζουν τη σημασία της υγιεινής, καθώς αυτό είναι το πρώτο και πρωταρχικό σημαντικό βήμα για την πρόληψη.

Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να παραμείνουν ιδιαίτερα προσεκτικές καθώς είναι υπεύθυνες για μια άλλη ζωή που αναπτύσσεται μέσα της. Συνεχίστε να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό σε τακτά χρονικά διαστήματα. Εάν ταξιδεύετε, κρατήστε μαζί σας ένα απολυμαντικό χεριών. Ένα μικρό μπουκάλι έχει μεγάλα οφέλη.

Χρησιμοποιήστε μάσκες και αποφύγετε περιττές μετακινήσεις

Το να φοράτε μάσκες προσώπου είναι το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα για να παραμείνετε ασφαλείς από αυτόν τον νέο κορωνοϊό. Αυτός είναι ο προστατευτικός εξοπλισμός που πρέπει να χρησιμοποιείται κάθε φορά που ξεκινάτε από τον προστατευμένο χώρο όπως το σπίτι ή το γραφείο σας.

Η επαγρύπνηση για τον κορωνοϊό είναι σημαντική για τις μελλοντικές μαμάδες

Μεταξύ του ιού, οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να παραμελούν άλλες λοιμώξεις. Πρέπει να πάρετε το εμβόλιο Tdap, το οποίο προορίζεται για την πρόληψη από βήχα ή τετάνου-διφθερίτιδας-κοκκύτη. Αυτό θα βοηθούσε το νεογέννητο να μην βήξει κατά τους πρώτους μήνες.

Προσέξτε τη διατροφή σας

Η διατροφή έχει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ασυλίας του σώματός σας. Πίνετε άφθονο νερό, φάτε πολλά φρούτα και λαχανικά, κοιμηθείτε και ξεκουραστείτε αρκετά. Μπορεί επίσης να θηλάσετε, καθώς δεν υπάρχει ένδειξη ακόμα ότι ο ιός αυτός μπορεί να εισέλθει στο μητρικό γάλα. Ωστόσο τι λένε οι ειδικοί για τα κουνούπια; Μπορεί να μεταφερθεί ο ιός μέσω των εντόμων ή όχι;