Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Προσοχή! Αν πίνετε λεμόνι μην βουρτσίζετε αμέσως μετά τα δόντια σας

Τι μπορεί να πάθετε

Προσοχή! Αν πίνετε λεμόνι μην βουρτσίζετε αμέσως μετά τα δόντια σας
HEALTH NEWS 09.04.2020 12:41
Από Youweekly Team

Μεγάλη προσοχή σε όλους! Εσείς ξέρατε τι μπορεί να πάθετε αν βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά από το νερό με λεμόνι που πίνετε;

Ο χυμός του λεμονιού περιέχει μεγάλη ποσότητα από Βιταμίνες και κυρίως βιταμίνη C. Παλιότερα τον χυμό του λεμονιού τον χρησιμοποιούσαν σαν αντισκορβουτικό.

Πέρα από την βιταμίνη C περιέχει σε βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β6, το λεμόνι αποτελεί μια μικρή διατροφική έκπληξη, πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Αρκεί να αναφέρουμε, πως κάθε λεμόνι πέρα από τις σημαντικές βιταμίνες, που περιέχει, είναι πλούσιο και σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, κάλιο, και ανόργανα άλατα όπως το ασβέστιο , φώσφορο, μαγνήσιο, πυρίτιο, ασβέστιο καθώς και σε μεταλλικά άλατα.

Τι όμως πρέπει να προσέχουμε όταν πίνουμε χυμό από λεμόνι;

ΔΕΝ θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας για τουλάχιστον μια ώρα μετά την κατανάλωση του νερού με λεμόνι, και θα πρέπει να τα βουρτσίζετε απαλά με μια μαλακή βούρτσα. Θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας πρώτα, και μετά να πίνετε λεμόνι νερό.

Για να βοηθήσετε τα δόντια σας ακόμα περισσότερο, μπορείτε να πιείτε το νερό λεμόνι με καλαμάκι για να παρακάμψετε τα δόντια σας και να αραιώστε το λεμόνι με νερό περισσότερο από το συνηθισμένο. Και πάλι, το πόσιμο κρύο νερό είναι, επίσης, καλύτερο για τα δόντια σας από ό, τι το ζεστό.

Επίσης, αφού πιείτε το νερό με λεμόνι θα πρέπει να ξεπλύνετε το στόμα σας με άφθονο νερό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν χρησιμοποιείτε χυμό από λεμόνι στο δέρμα σας (καθαρίζει την επιδερμίδα, αφαιρεί μαύρα στίγματα) βεβαιωθείτε ότι δεν θα βγείτε καθόλου στον ήλιο κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας. Το οξύ κάνει το δέρμα υπερευαίσθητο στο φως του ήλιου, και η έκθεσή του σε αυτόν μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα εγκαύματα, φουσκάλες, ή καφέ κηλίδες.

Ωστόσο, δείτε εδώ και την μάσκα με λεμόνι και λάχανο που μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να μακρύνουν!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Λεμόνι: Ο απόλυτος σύμμαχος στην ομορφιά μας!

Ελιξήριο νεότητας ο χυμός λεμόνι - Το μυστικό που έκαναν οι γιαγιάδες μας μικρές

Share