Θα πάθεις σοκ με τις θερμίδες που έχει μια μπανάνα

Όντως τώρα;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θα πάθεις σοκ με τις θερμίδες που έχει μια μπανάνα

Οι μπανάνες περιέχουν πολλές βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες ενώ περιέχουν και το μέταλλο κάλιο το οποίο είναι πολύ χρήσιμο για τον οργανισμό μας, ειδικά αν γυμναζόμαστε. Αλλά πόσες είναι πραγματικά οι θερμίδες που κρύβουν; Θα πάθετε σοκ!

«Ένα άτομο που δεν έχει πρόβλημα με την υγεία του π.χ. χρόνιο διαβήτη ή πρόβλημα με τα νεφρά του δεν χρειάζεται να ανησυχεί τόσο για το κάλιο. Η σωστή λειτουργία των νεφών αποβάλουν το κάλιο που δεν χρειάζεται ο οργανισμός», σύμφωνα με τη Μάρα Αθανασοπούλου.

Οι μπανάνες σίγουρα έχουν περισσότερες θερμίδες από άλλα φρούτα (90 – 120 kcal ), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παχαίνουν.

Ωστόσο, δείτε εδώ πόσες θερμίδες έχει κι ένα μήλο κι ένα πορτοκάλι! Σίγουρα δεν το περιμένατε κάτι τέτοιο!

Και για όσους είναι λάτρης της μπανάνας αυτή είναι μια συνταγή που πραγματικά θα εκτιμήσετε:

Χειροποίητοι λουκουμάδες με μπανάνα - Αξίζουν οι θερμίδες

Η πιο... τέλεια συνταγή από τα χέρια του Γιάννη Λουκάκου! Βήμα βήμα πως να φτιάξεις χειροποίητους λουκουμάδες που λιώνουν στο στόμα με γέμιση μπανάνα - κανέλα!

Την συνταγή την πήραμε από το yiannislucacos.gr! Κατεβείτε παρακάτω για να την δείτε αναλυτικά! Μπορείτε να τα φτιάξετε και για το Σαββατοκύριακο!

Γιάννης Λουκάκος συνταγές

ΥΛΙΚΑ

Για τους λουκουμάδες με μπανάνα

  • 125 γρ. αλεύρι
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 75 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 γρ. αλάτι
  • 40 γρ. ινδοκάρυδο
  • 2 γρ. κανέλα, σκόνη
  • 600 γρ. μπανάνες, ώριμες
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • παγωτό βανίλια
  • ζάχαρη, κρυσταλλική, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τους λουκουμάδες με μπανάνα

  • Στο πολυμηχάνημα αλέθουμε τις μπανάνες μέχρι να γίνουν πουρές. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον πουρέ από τις μπανάνες και προσθέτουμε ζάχαρη, κανέλα, νιφάδες καρύδας, μπέικιν πάουντερ, αλεύρι, λίγο αλάτι και τα ενσωματώνουμε. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά για να σφίξει λιγάκι. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσουμε τους λουκουμάδες το λάδι να τους καλύπτει.
  • Το λάδι είναι περίπου στους 170 βαθμούς. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε τους λουκουμάδες με ζάχαρη κρυσταλλική και σερβίρουμε με το παγωτό βανίλια.

TIP: Για μια εύκολη και γρήγορη σάλτσα, λιώνουμε παγωτό βανίλια στον φούρνο μικροκυμάτων στα γρήγορα ώστε να παραμείνει κρύο.