Αυτή είναι η συνταγή με το λεμόνι που "θεραπεύει" τους όγκους κι αυτά τα 6 είδη καρκίνου

Σίγουρα δεν το γνωρίζατε

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Αυτή είναι η συνταγή με το λεμόνι που

Το λεμόνι συγκαταλέγεται στις πιο φημισμένες τροφές στον κόσμο και είναι γνωστό όχι μόνο για τις πολλές χρήσεις του στην κουζίνα αλλά και για τις εξαιρετικές φαρμακευτικές του ιδιότητες.Σήμερα θα σας μιλήσουμε για πώς το λεμόνι μπορεί να "θεραπεύσει" τους όγκους αλλά και 6 συγκεκριμένα είδη καρκίνου.

Έχει αποδειχτεί ότι ο χυμός του λεμονιού συμβάλλει στην αποτοξίνωση του σώματος, υποστηρίζοντας τη λειτουργία των οργάνων που καθαρίζουν το αίμα σας (συκώτι, νεφρά). Ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό σας σύστημα και επιβραδύνει τη δράση των ελεύθερων ριζών, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση διαφόρων ασθενειών.

Όμως πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ένα από τα σημαντικότερα μέρη του λεμονιού όσον αφορά στα θρεπτικά συστατικά είναι η φλούδα του, την οποία συνήθως πετάμε.

Είναι γνωστό και επιβεβαιώνεται εδώ και χρόνια ότι το λεμόνι έχει αντιβιοτικές και αντιικές ιδιότητες, ικανές να επιβραδύνουν διάφορους μικροοργανισμούς που μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις και ασθένειες.

Όμως αυτό που δεν ήταν πολύ γνωστό, ούτε είχε μελετηθεί επαρκώς μέχρι πρόσφατα είναι το λεμόνι για την καταπολέμηση όγκων και αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει τις συμβατικές ιατρικές θεραπείες -πιθανώς έχοντας σημαντικότερη δράση από ό,τι η χημειοθεραπεία. Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Γνωρίζετε ήδη ότι το εκχύλισμα ή το έλαιο λεμονιού μπορεί να έχει πολύ ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες. Έχει επίσης ισχυρή δράση κατά των καρκινικών κυττάρων, αφού είναι ικανό να τα καταστρέφει χωρίς να επηρεάζει τα γειτονικά φυσιολογικά κύτταρα, κάτι που αποτελεί ένα από τα κύρια προβλήματα με τη χημειοθεραπεία.

Οι αλκαλικές ιδιότητες του λεμονιού μεταβάλλουν επίσης το περιβάλλον που επιτρέπει στα καρκινικά κύτταρα να πολλαπλασιάζονται μέσα στο σώμα. Όπως αναφέρουν και ερευνητές του Ινστιτούτου Φαρμακολογικής Έρευνας Mario Negri στο Μιλάνο της Ιταλίας, τα εσπεριδοειδή έχουν προστατευτικό ενάντια στον καρκίνο και κυρίως κατά του καρκίνου του εντέρου και της αναπνευστικής οδού.

συνταγή λεμόνι που θεραπεύει τον καρκίνο

Τα ευρήματα από περισσότερες από 20 ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι το συγκεκριμένο εσπεριδοειδές φρούτο περιέχει μεγάλες ποσότητες “λεμονοειδών”, που είναι υπεύθυνα για τη δράση που έχει το λεμόνι για την καταπολέμηση όγκων, ειδικά όταν πρόκειται για τα κύτταρα του καρκίνου του μαστού.

Ωστόσο, να σας υπενθυμίσουμε πως αν πίνετε νερό με λεμόνι και μετά βουρτσίζετε αμέσως τα δόντια σας πρέπει να το σταματήσετε αμέσως! Δείτε εδώ το γιατί

Αυτά είναι τα 6 είδη καρκίνου που "θεραπεύει" το λεμόνι

Πέρα από τον καρκίνο του μαστού, οι χημικές ουσίες που είναι γνωστές ως λεμονοειδή μπορούν επίσης να έχουν θετικές επιδράσεις όταν χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των εξής:

  • Καρκίνος του παχέος εντέρου.
  • Καρκίνος του παγκρέατος.
  • Καρκίνος του προστάτη.
  • Καρκίνος του ήπατος.
  • Νευροβλάστωμα.
  • Λευχαιμία.

Αυτή είναι η συνταγή με το λεμόνι που "θεραπεύει" τους όγκους

Για να αξιοποιήσετε τις ωφέλιμες ιδιότητες του λεμονιού κατά του καρκίνου, συνιστάται να καταναλώνετε το συγκεκριμένο φρούτο τακτικά, χωρίς να το στύβετε και χωρίς να πετάτε τη φλούδα.

Ο σωστός τρόπος είναι να τρίψετε τη φλούδα του λεμονιού αφού το παγώσετε:

  • Καταρχάς πλύντε καλά το λεμόνι σας με λίγο νερό και μαγειρική σόδα ή μηλόξυδο. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα, ειδικά αν δεν ξέρετε αν το φρούτο είναι βιολογικό ή όχι.
  • Μόλις είναι καθαρό, βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να γίνει πολύ σκληρό.
  • Όταν είναι έτοιμο, βγάλτε το από την κατάψυξη και χρησιμοποιήστε έναν τρίφτη τυριού για να μετατρέψετε τη φλούδα σε έναν παγωμένο πολτό.