3+1 τροφές που δεν έχουν ημερομηνία λήξης - Τις τρως σε περίπτωση... lockdown άνετα

Ενημερωθείτε τώρα που είναι νωρίς!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
3+1 τροφές που δεν έχουν ημερομηνία λήξης - Τις τρως σε περίπτωση... lockdown άνετα

Το lockdown μπορεί και να συμβεί ξανά, όπως είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις σημερινές του δηλώσεις, άρα καλό είναι να είσαι προετοιμασμένη! Αυτές είναι οι 3+1 τροφές που δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουνε ένα ντουλάπι στο σπίτι γεμάτο τρόφιμα ως απόθεμα για παν ενδεχόμενο. Αυτές είναι οι 10 τροφές που αντέχουν σχεδόν για πάντα. Τα καλό είναι ότι τα αλκοολούχα ποτά είναι και αυτά μέσα στην λίστα άρα μην ανησυχείτε και να έρθει το τέλος του κόσμου σίγουρα θα είμαστε μεθυσμένοι.

Τα 3+1 τρόφιμα για το lockdown

Άσπρο Ρύζι

Δεν είναι όλα τα ρύζια ίδια. Θα νομίζατε πως το καστανό και το λευκό ρύζι διαρκούν το ίδιο, αλλά αυτό είναι λάθος. Λόγω των ελαίων που υπάρχουν στο καστανό ρύζι, μπορεί να διαρκέσει το πολύ 6 μήνες, ενώ το λευκό ρύζι, μπορεί να κρατήσει ακόμα και για 30 χρόνια. Πράγμα που το κάνει εκπληκτικό αν σκεφτείς πως αυτό το καταναλώνουμε. Για να διαρκέσει τόσο, θα πρέπει να είναι αεροστεγώς κλεισμένα και σε μέρος σκοτεινό και με χαμηλή θερμοκρασία.

Αλάτι

Αυτό είναι λίγο πολύ γνωστό. Θέλω να πω, χρησιμοποιούμε το αλάτι για να διατηρήσουμε άλλα τρόφιμα. Είναι λογικό λοιπόν πως το αλάτι το ίδιο, μπορεί να κρατήσει για πολύ μεγάλο διάστημα. Το αλάτι του εμπορίου που αγοράζουμε, μπορεί να κρατήσει μέχρι 5 χρόνια το πολύ κι αυτό αν προσθέσουμε ιώδιο. Αλλά στο κάτω κάτω, ποιος θα χρησιμοποιούσε αλάτι περισσότερο κι από 5 χρόνια ακόμα και σε έκτακτες συνθήκες;

Ζάχαρη

τροφές που πρέπει να πάρεις για το lockdown δεν λήγουν ποτέ

Εδώ το πιο σημαντικό είναι η υγρασία. Αν κρατήσουμε την υγρασία εκτός, τότε θα μπορέσει να διαρκέσει περισσότερο. Λένε πως όπως αποθηκεύσεις την ζάχαρή σου, κι όσο πιο μακριά κρατήσεις την υγρασία, τόσο περισσότερο θα κρατήσει.

Αποξηραμένο κρέας

Μέχρι πρότεινως δεν το είχα ξανακούσει. Είναι σαν βοδινό κρέας αλλά ονομάζεται αποξηραμένο. Αποξηραμένο κρέας, με μούρα και καρπούς, δίνει ένα εξαιρετικό φαγητό που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Είναι κάτι παράξενο μεν αλλά πολύ χρήσιμο.

Ωστόσο, δείτε εδώ και ποιες τροφές φράζουν τους πόρους!

Μην ξαναβάλετε αυτές τις 24 τροφές στο ψυγείο - Αλλοιώνετε την γεύση τους

Είμαστε σίγουροι πως δεν γνωρίζετε ότι 14 συγκεκριμένες τροφές δεν πρέπει να τις ξαναβάλετε στο ψυγείο σας! Αλλοιώνεται η γεύση τους! Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που κάνουν το συγκεκριμένο λάθος, δηλαδή να φορτώνουν το ψυγείο τους με όλα τα ψώνια τους, αλλά δεν ξέρουν, ότι έτσι σκοτώνουν την γεύση πολλών τροφίμων.

Γι αυτό, αν... διαβάστε την συνέχεια στο athensmagazine.gr για να μάθετε ποιες τροφές δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο