Σε τσίμπησε κουνούπι; Βάλε πάνω πατάτα και θα εξαφανιστεί η πληγή

Το κολπάκι που σίγουρα δεν γνώριζες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σε τσίμπησε κουνούπι; Βάλε πάνω πατάτα και θα εξαφανιστεί η πληγή

Ήρθε η εποχή για τα έντομα που όλοι απεχθανόμαστε: Τα κουνούπια! Κι εκεί που είσαι έτοιμη να βγεις ραντεβού σε τσιμπάει το άτιμο και σου αφήνει μια πληγή ΝΑ! Τι να κάνεις, τι να κάνει; Μπορείς να την εξαφανίσεις με πατάτα. Εσύ το γνώριζες;

Θα σου πάρει λίγο χρόνο, δεν θα σε τσούζει, θα εξασθενήσει και δεν θα σε φαγουρίζει. Δες παρακάτω το σούπερ κολπάκι.

Οι πατάτες βοηθούν στην απομάκρυνση του ερεθισμού και της φλεγμονής από τα τσιμπήματα κουνουπιών και γενικά εντόμων

Οι κατσαρίδες είναι παντού στο σπίτι σας; Βάλτε μαγειρική σόδα με άχνη και πείτε αντίο!

τι να κάνεις αν σε τσιμπήσει κουνούπι

Πάρτε μια μικρή πατάτα, πλύνετε την, και κόψτε την. Ακουμπήστε την κομμένη πλευρά σε μια καθαρή πληγή ή δάγκωμα και στερεώστε την με έναν επίδεσμο ή κολλητικό γύψο. Οι πατάτες μειώνουν τον κνησμό και τη φλεγμονή και βοηθούν στην ενυδάτωση του τραύματος, γεγονός που αυξάνει την ταχύτητα επούλωσης. Βοηθάει σε τυχόν τσιμπήματα και ερεθισμούς.

Κουνούπια: Πως να κρατήσεις μακριά τα ενοχλητικά έντομα!

Κάθε καλοκαίρι το ίδιο πρόβλημα...κουνούπια! Εμείς βρήκαμε τον τρόπο να κρατήσεις μακριά σου τα ενοχλητικά έντομα! Ξεκίνησε η θερινή περίοδος και μαζί η επιδρομή των κουνουπιών!

Παρά τα ειδικά σπρέι, τα κεριά και τα φιδάκια, κάθε χρόνο τα ενοχλητικά αυτά «βαμπίρ» μοιάζουν να είναι όλο και πιο ανθεκτικά. Αν όλα μοιάζουν να αποτυγχάνουν, δοκίμασε να βάλεις αυτές τις τροφές στο καθημερινό σου διαιτολόγιο και ξέγνοιασε!

Σύμφωνα με νέες έρευνες το μυστικό είναι η διατροφή και κυρίως στη βιταμίνη Β1, η οποία παράγει μία μυρωδιά που τα θηλυκά κουνούπια (τα οποία είναι και τα μόνο που μάς τσιμπάνε) απεχθάνονται. Η γιατρός λοιπόν συνιστά τη λήψη ενός δισκίου βιταμίνης Β1 τη μέρα από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο για να είσαι λιγότερο… ελκυστικός στα εκνευριστικά έντομα.

Εναλλακτικά, μπορείς να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με τροφές που είναι πλούσιες στο εν λόγω θρεπτικό συστατικό, όπως το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, οι ηλιόσποροι, η σπιρουλίνα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, οι ξηροί καρποί κλπ.

ΠΗΓΗ ;