Προειδοποιεί ο ΕΟΦ για κρέμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο - Μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία

Δείτε ποια είναι

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Προειδοποιεί ο ΕΟΦ για κρέμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο - Μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία

Προειδοποιεί ο ΕΟΦ για την κρέμα «VARY FORTE» που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου. Ο Οργανισμός υπογραμμίζει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας του από μη αξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων προειδοποιεί ότι το προϊόν «VARY FORTE» που διακινείται μέσω διαδικτύου ως «φυσική φόρμουλα» για την καταπολέμηση της φλεβίτιδας και των κιρσών, δεν έχει γνωστοποιηθεί στον Οργανισμό, ούτε έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του.

Επισημαίνεται ότι στις ιστοσελίδες μέσω τον οποίων προωθείται το ανωτέρω προϊόν προβάλλεται με «θεαματικά» αποτελέσματα, ενώ ο καταναλωτής καλείται να αποστείλει συμπληρωμένη φόρμα επικοινωνίας, χωρίς να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του. Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε να μην προβαίνουν στην αγορά προϊόντων με φαρμακευτικές ενδείξεις χωρίς άδεια φαρμακευτικού προϊόντος και σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Ο Οργανισμός υπογραμμίζει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας του από μη αξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή. Ο ΕΟΦ αποσύρει και παρτίδες οδοντόκρεμας.

Πηγή: ethnos.gr

ΕΟΦ επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής

Συναγερμός από τον ΕΟΦ - Επικίνδυνα για την υγεία αυτά τα συμπληρώματα διατροφής

Συναγερμός σήμανε ο ΕΟΦ, έπειτα από ενημέρωση από τον ΕΦΕΤ μέσω του συστήματος Διοικητικής συνδρομής και συνεργασίας (AAC) ότι σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών του Βελγίου διακινούται σε κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, τα προϊόντα Vimax (30 κάψουλες) και VigRX (60 κάψουλες) τα οποία βρέθηκαν ύστερα από εργαστηριακό έλεγχο να περιέχουν την δραστική φαρμακευτική ουσία SILDENAFIL, μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη. Τα παραπάνω προϊόντα κυκλοφορούν στις αγορές σαν συμπληρώματα διατροφής, είναι μη εγκεκριμένα και η κυκλοφορία τους στην Ελλάδα μπορεί να γίνεται και μέσω διαδικτύου.

Ο ΕΟΦ τονίζει ότι εφιστάται οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αγορά τέτοιων προϊόντων από όπου και αν προέρχονται και κυρίως μέσω διαδικτύου, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό. Τέλος, επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή. Δείτε εδώ και την έκτακτη ανακοίνωση του ΕΟΦ για τον κορωνοϊό!

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΕΟΦ εδώ.

TAGS