Ούτε ίχνος κυτταρίτιδας δεν θα μείνει με αυτό το σπιτικό ρόφημα τσουκνίδας και λεμονιού

Εγγυημένα αποτελέσματα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ούτε ίχνος κυτταρίτιδας δεν θα μείνει με αυτό το σπιτικό ρόφημα τσουκνίδας και λεμονιού

Η τσουκνίδα είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά και ευεργετικά βότανα για την υγεία μας. Περιέχει βιταμίνες C, E,Α, B, K, Β2, β-καροτένιο, ιχνοστοιχεία, μέταλλα που είναι σημαντικά στην ενίσχυση και προαγωγή της υγείας των μυών, των οστών και νεύρων όπως το κάλιο, το πυρίτιο,σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φωσφορικά άλατα και ένα μεγάλο αριθμό αμινοξέων. Γι'αυτό και το παρακάτω σπιτικό ρόφημα με λεμόνι δεν θα αφήσει ίχνος κυτταρίτιδας στο σώμα σου!

Το ευεργετικό ρόφημα τσουκνίδας είναι τονωτικό και αντιφλεγμονώδες και χάρη στις διουρητικές ιδιότητες της τσουκνίδας βοηθάει στην απώλεια βάρους και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
Η τσουκνίδα επίσης είναι αποτελεσματική στην αποβολή των τοξίνων από τον οργανισμό και η περιεκτικότητα της σε σεροτονίνη και ακετυλοχολίνη δύο φυσικά κατασταλτικά της όρεξης που βοηθάνε στην απώλεια βάρους.

Με την καθημερινή κατανάλωση του ροφήματος τσουκνίδας σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή και άσκηση θα δείτε μεγάλη διαφορά στο σωματικό σας βάρος και σημαντική βελτίωση καθώς και διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού σας.

Αν θες να χάσεις και 3 κιλά σε 2 εβδομάδες δοκίμασε αυτό το σπιτικό ρόφημα!

Ρόφημα τσουκνίδας για απώλεια βάρους και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Υλικά

  • 2 κουταλιές φύλλα τσουκνίδας φρέσκα ή 1 κουταλάκι τσουκνίδα αποξηραμένη
  • 1 κούπα βραστό νερό
  • Χυμό από φρέσκο λεμόνι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε την τσουκνίδα. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 15 λεπτά.
  • Προσθέτουμε φρέσκο χυμό λεμονιού. Καταναλώνουμε το ρόφημα ζεστό ή κρύο.

Τα θετικά της τσουκνίδας στο σώμα

Σπιτικό ρόφημα κατά της κυτταρίτιδας

  • Είναι πλούσια σε ασβέστιο που ωφελεί τα οστά, αλλά και σε κάλιο, συμβάλλοντας στην καλή αρτηριακή πίεση και την υγεία της καρδιάς
  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, που ενισχύει τις άμυνες του οργανισμού και βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση σιδήρου, που επίσης περιέχει, γι’ αυτό και συστήνεται σε περιπτώσεις σιδηροπενικής αναιμίας.
  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην πήξη του αίματος, και βιταμίνες του συμπλέγματος Β που κάνουν καλό στο νευρικό σύστημα.
  • Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, γι' αυτό καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και εμποδίζει την πρόωρη γήρανση του οργανισμού.
  • Έχει αντιμικροβιακή, αντιφλεγμονώδη και αντιρρευματική δράση. Καταπραΰνει τις φλεγμονές και πολεμά τα μικρόβια.