Κυριακή, 16 Μαΐου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό αντισηπτικό χεριών

Μεγάλη προσοχή!

Κορωνοϊός: Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό αντισηπτικό χεριών
HEALTH NEWS 14.12.2020 11:14
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και μερικές ώρες καθώς έγινε γνωστό πως ο ΕΟΦ ανακαλεί το αντισηπτικό χεριών Hand sanitizer Anti-bacterial 59mL καθώς δεν διαθέτει άδεια κυκλοφορίας βιοκτόνου.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ οι εταιρείες που έχουν διαθέσει το συγκεκριμένο προϊόν στην αγορά οφείλουν να το αποσύρουν μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ενώ σήμερα ο ΕΟΦ ανακάλεσε μία βρεφική κρέμα..

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΕΟΦ: «Στόχος να εμβολιάζεται ένας ασθενής κάθε δέκα λεπτά»

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου μίλησε στο Mega για το χρονοδιάγραμμα του εμβολιασμού στη χώρα μας. Συνολική ανοσία το καλοκαίρι του 2021 προβλέπει ο προγραμματισμός.

Προς τα τέλη Δεκεμβρίου αναμένται η ευρωπαϊκή έγκριση του εμβολίου και στις αρχές του νέου έτους οι εμβολιασμοί στην χώρα μας σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΦ. «Μια εκτιμόμενη ημερομηνία είναι 29 και 30 Δεκεμβρίου για να δοθεί η έγκριση», σημείωσε ο κ. Φιλίππου.

Έργο του ΕΟΦ είναι να ορίσει τον «τρόπο διάθεσης», τους τρόπους διανομής του εμβολίου στην επικράτεια.

Όσο για το πότε θα γίνει ο πρώτος εμβολιασμός στη χώρα, το χρονοδιάγραμμα ορίζει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, ενώ όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΦ, στόχος είναι να γίνονται περίπου 2 εκατ. εμβολιασμοί το μήνα. «Ανά 10 λεπτά θα εμβολιάζεται κι ένας ασθενής», τόνισε. Στόχος είναι περί τον Ιούνιο να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Ερωτηθείς για το υγειονομικό διαβατήριο, ο κ. Φιλίππου σημείωσε ότι αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι να «υπάρχει βάση που θα καταγράφονται οι ασθενείς που έκαναν το εμβόλιο».

«Οι συνεννοήσεις με την Ευρώπη είναι σε εξέλιξη και πρέπει να έχουμε ένα κοινό πλάνο. Για την ώρα όμως δεν υπάρχει σκέψη για χορήγηση πιστοποιητικού εμβολίου», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Βάσει μελετών, για να επέλθει η ανοσία της αγέλης θα πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, μέχρι τον Απρίλη – Μάη θα έχουμε ένα σεβαστό ποσοστό ανθρώπων που θα έχει εμβολιαστεί», τόνισε.

Ωστόσο, το πλάνο που υπάρχει για εμβολιασμό του πληθυσμού στην Ελλάδα αναφέρει ότι συνολική ανοσία θα έχουμε το καλοκαίρι.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Προειδοποιεί ο ΕΟΦ για κρέμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο - Μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία

Συναγερμός από τον ΕΟΦ - Επικίνδυνα για την υγεία αυτά τα συμπληρώματα διατροφής

TAGS
Share