Ανακοίνωση από τον ΕΟΦ - Ανακαλεί βρεφική κρέμα γνωστής εταιρείας

Περιέχει κάδμιο σε υψηλά επίπεδα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ανακοίνωση από τον ΕΟΦ - Ανακαλεί βρεφική κρέμα γνωστής εταιρείας

Όπως έγινε γνωστό, ο ΕΟΦ ανακαλεί βρεφική κρέμα γνωστής εταιρείας, καθώς περιέχει κάδμιο σε υψηλά επίπεδα κάτι. Ζητεί άμεσα την απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για την βρεφική κρέμα

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ ζητεί την απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά
Την ανάκληση της παρτίδας 01960291R του προϊόντος βρεφική κρέμα NESTLE SINLAC 6×500g μετά από ενημέρωση της υπεύθυνης εταιρείας ότι ανιχνεύτηκε κάδμιο σε επίπεδα μεγαλύτερα του ευρωπαϊκού ορίου (κατά μέσο όρο 0,087ppm έναντι 0,04ppm), αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σημειώνεται ότι η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει και την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε, η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της και να αποσύρει τη συγκεκριμένη παρτίδα από την αγορά.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ και για φάρμακο κατά της κώφωσης

Συναγερμός από τον ΕΟΦ - Επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής μέσω διαδικτύου

Με ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) σήμανε συναγερμός και κάνει γνωστό ότι ένα συμπλήρωμα διατροφής που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ και ενδεχομένως είναι διαθέσιμο προς πώληση και στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου, μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ για το επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, το προϊόν Red-E tabs περιέχει τη φαρμακευτική ουσία SILDENAFIL. Τα προϊόν διανέμεται σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ μέσω διαδικτύου σαν συμπλήρωμα διατροφής, είναι μη εγκεκριμένο και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη.

Πιθανόν να διακινείται και στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου. Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του».

Να σημειώσουμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΕΟΦ σημαίνει συναγερμό για επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής.

TAGS