Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 | Επικοινωνία

ΕΟΦ: Ανακαλεί κρέμες για δερματική χρήση

Δώστε προσοχή

ΕΟΦ: Ανακαλεί κρέμες για δερματική χρήση
HEALTH NEWS 18.03.2021 19:08
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Συναγερμό έχει σημάνει ο ΕΟΦ εδώ και λίγες ώρες μέσα από μία νέα ανακοίνωση που έκανε, στην οποία κάνει γνωστή την ανάκληση μία συγκεκριμένης κρέμας για δερματική χρήση.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων αναφέρεται στην κρέμα BUDESONIDE/TARGET CREAM 0,025% και συγκεκριμένα την παρτίδα 327029 με ημερομηνία λήξης 3/2022.

Η ανάκληση γίνεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προχωρά η εταιρεία, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ, δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος, όσον αφορά τον ποσοτικό προσδιορισμό της δραστικής ουσίας BUDESONIDE.

Ο ΕΟΦ καλεί την εταιρεία TARGET PHARMA Μ. ΕΠΕ να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ενώ πριν από λίγο καιρό, ο ΕΟΦ απαγόρευσε την κυκλοφορία τζελ χεριών.

ΕΟΦ κρέμες για δερματική χρήση

Επιπλέον, ο ΕΟΦ προχωράει και στην ανάκληση του φαρμακευτικού προϊόντος BIOSONIDE CREAM 0,025%. Κι αυτή η ανάκληση γίνεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προβαίνει η εταιρεία, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ, δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος, όσον αφορά τον ποσοτικό προσδιορισμό της δραστικής ουσίας

Η εταιρεία HELP ABEE οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Αυτοί είναι οι έλεγχοι που κάνει καθημερινά ο ΕΟΦ

  • Όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα, είτε προορίζονται για χρήση από ανθρώπους είτε είναι κτηνιατρικής χρήσεως
  • Όλες τις ζωοτροφές που περιέχουν φαρμακευτικά πρόσθετα και τα ίδια τα πρόσθετα των ζωωτροφών
  • Όλα τα τρόφιμα που προορίζονται για άτομα που χρειάζονται ειδική διατροφή και όλα τα συμπληρώματα διατροφής
  • Όλα τα ιατρικά βοηθήματα
  • Τα πάσης φύσεως καλλυντικά
  • Όλα τα βιοκτόνα (εντομοκτόνα, παρασιτοκτόνα, μυοκτόνα κτλ)
  • Όλα τα σαπούνια που περιέχουν αρωματικές και χρωστικές ύλες και τα κρεμοσάπουνα χεριών. Το απλό πράσινο και λευκό σαπούνι, όλα τα ειδικά καθαριστικά χεριών κτλ. δεν ελέγχονται από τον ΕΟΦ αλλά από το Γενικό Χημείο του Κράτους.
  • Τα αρωματικά χώρου και αυτοκινήτων
  • Τα απολυμαντικά και απολυμαντικά νερού στις πισίνες.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος

ΕΟΦ: Ανακαλείται γνωστό συμπλήρωμα διατροφής

TAGS
Share