Συναγερμός στον ΕΦΕΤ για νοθευμένη φέτα

«Διετάχθη η πραγματοποίηση ενδελεχούς έρευνας»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Συναγερμός στον ΕΦΕΤ για νοθευμένη φέτα

Στην πραγματοποίηση έρευνας σε εταιρεία που εξάγει φέτα στο εξωτερικό προέβησαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΥΠΑΑΤ, του ΕΛΓΟ-Δήμητρα και του ΕΦΕΤ, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Σχετικά με πρόσφατες καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν συγκεκριμένη εταιρεία που εξάγει φέτα στο εξωτερικό, αμέσως μόλις περιήλθαν σε γνώση των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ, διετάχθη η πραγματοποίηση ενδελεχούς έρευνας, ο σχολιασμός της οποίας - κατά πάγια πρακτική - δεν επιτρέπεται μέχρι την ολοκλήρωση της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Και συμπληρώνει: «Πρώτιστη προτεραιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η διασφάλιση της ποιότητας των κορυφαίων προϊόντων μας ΠΟΠ/ΠΓΕ».

Τις προηγούμενες ημέρες, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για διάθεση νοθευμένης φέτας στη Γερμανία από ελληνική εταιρία. Για το θέμα τοποθετήθηκε και η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας (ΔΟΦ) η οποία και θα προχωρήσει στη διεξοδική διερεύνηση του συμβάντος, καθώς σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της, αποφασίστηκε η σύσταση 3μελούς επιτροπής για το λόγο αυτό. Ανακαλούνται από τον ΕΦΕΤ συσκευασμένα παγάκια.

Τι είναι ο ΕΦΕΤ;

ΕΦΕΤ ανακοίνωση

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων – Ε.Φ.Ε.Τ. συστάθηκε το 1999. Είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας.

Ως μία δυναμικά αναπτυσσόμενη από πλευράς αρμοδιοτήτων και προδιαγραφών υπηρεσία, ο Ε.Φ.Ε.Τ. συνιστά τον κύριο φορέα ελέγχου τροφίμων στην Ελλάδα. Από την εγκατάστασή του στις 13 Ιανουαρίου 2000 έως σήμερα, καθόρισε τη στρατηγική της ανάπτυξής του, προχωρώντας σε συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θέτουν τις βάσεις ενός σύγχρονου οργανισμού, ικανού να ανταποκριθεί με επιτυχία στις υποχρεώσεις του.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. διεξάγει συστηματικές επιθεωρήσεις σε επιχειρήσεις τροφίμων και ελέγχει κατά πόσο τηρούνται οι κανόνες Ορθής Υγιεινής Πρακτικής και Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής, καθώς και τα συστήματα διασφάλισης υγιεινής των τροφίμων (σύστημα H.A.C.C.P.).

TAGS