Ανακαλούνται από τον ΕΦΕΤ συσκευασμένα παγάκια

Προσοχή!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ανακαλούνται από τον ΕΦΕΤ συσκευασμένα παγάκια

Ο ΕΦΕΤ προχώρησε σε μία ακόμη ανάκληση προϊόντος σύμφωνα με ανακοίνωση του το οποίο έχει να κάνει με συσκευασμένο πάγο ο οποίος από ότι φαίνεται δεν είναι καθόλου ασφαλής.

Συγκεκριμένα προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος «Παγάκια συσκευασμένα GOLD ICE», σε κλειστή πλαστική συσκευασία 5 κιλών, με ημερομηνία παραγωγής 24-09-2020 και ημερομηνία λήξης 24-10-2021. Το προϊόν παράγεται από την επιχείρηση ΤΣΕΡΤΣΕΝΕΣ ΓΕΩ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΑΣΣΗΡΟΣ (ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και διανέμεται από την επιχείρηση ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜ. ΖΗΝΟΒΙΑ, Περιοχή Παραλίμνιο Σερρών.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις διαπιστώθηκε υπέρβαση όσον αφορά τα νομοθετικά όρια για τις παραμετρικές τιμές των ολικών κολοβακτηριοειδών και των E.Coli. Το ανωτέρω δείγμα χαρακτηρίστηκε μη κανονικό, μη ασφαλές.

ΕΦΕΤ ανακαλεί παγάκια

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν. Επίσης δείτε άλλη μία ανάκληση που ανακοίνωσε πριν από λίγο η οποία είχε να κάνει με γνωστή μάρκα ζυμαρικών.

Πηγή: athensmagazine.gr

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλεί μπιφτέκια κοτόπουλου με σαλμονέλα

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) προχωρά σε άμεση ανάκληση μπιφτεκιών κοτόπουλου στα οποία εντοπίστηκε σαλμονέλα.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διενέργεια μικροβιολογικού ελέγχου για την ασφάλεια των τροφίμων, έγινε «δειγματοληψία κατεψυγμένου παρασκευάσματος από κρέας πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο» και διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού salmonella spp.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «ΠΕΔΙΝΕΣ ΦΑΡΜΕΣ ΜΠΙΦΤΕΚΙA ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ» με ημερομηνία παραγωγής 13/02/20 και ημερομηνία λήξης 13/02/21, που παράγεται και συσκευάζεται στην Ε.Ε. από την εταιρεία Pimel Trading ltd., Vasil Aprilov Blvd. 157, Plovdiv, Βουλγαρία.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, καλούνται να μην το καταναλώσουν. Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί και μπαχαρικό με μόλυβδο.

ΕΦΕΤ μπιφτέκια κοτόπουλου με σαλμονέλα

Πηγή: athensmagazine.gr

TAGS