Συναγερμός - Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ζυμαρικά

Μεγάλη προσοχή!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Συναγερμός - Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ζυμαρικά

Στην ανάκληση ζυμαρικών από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και έχει σημάνει συναγερμός προς του καταναλωτές.

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας διαπίστωσε τη διακίνηση του προϊόντος: Pappardelle de Cecco με ημ. λήξης: ‪14/09/2022‬, στην επισήμανση του οποίου στα αγγλικά αναγράφεται η ένδειξη: may contain eggs and soy, ενώ στην αντίστοιχη ελληνική επισήμανση η οποία είναι τοποθετημένη με αυτοκόλλητη ετικέτα κοντά στο ξενόγλωσσο κείμενο αναγράφεται μόνο η ένδειξη πιθανόν να περιέχει ίχνη σόγιας.

Η αναγραφή για την πιθανή παρουσία αυγού στο προϊόν έχει παραληφθεί και ως εκ τούτου το προϊόν καθίσταται μη ασφαλές για την ομάδα ανθρώπων που εμφανίζει αλλεργία στο αυγό.

ΕΦΕΤ ανάκληση ζυμαρικών

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος καθώς και όλων των παρτίδων οι οποίες παρουσιάζουν την προαναφερθείσα ανακολουθία στην επισήμανση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το αναφερόμενο προϊόν και είναι αλλεργικοί στο αυγό, να μην το καταναλώσουν. Ενώ, ανακαλεί και μπιφτέκια κοτόπουλου με σαλμονέλα.

Ο ΕΦΕΤ εκτός των ζυμαρικών ανακαλεί και γνωστή σοκολάτα!

Στην ανάκληση σοκολάτας γάλακτος από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) μετά απο ανακάλυψη αλλεργιογόνου ουσίας.

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του φορέα, διενήργησε δειγματοληψία σε σοκολάτα γάλακτος και κατόπιν του εργαστηριακού ελέγχου του δείγματος ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (αραχίδα), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

Πρόκειται για το προϊόν «ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ MAX PERRY» σε συσκευασία 100 γρ., με ημερομηνία λήξης 19/06/21.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στην αραχίδα και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε εδώ ποια παρτίδα μελιού αποσύρθηκε κι από τα καταστήματα Σκλαβενίτη.

TAGS