Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλεί μπιφτέκια κοτόπουλου με σαλμονέλα

Μεγάλη προσοχή!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλεί μπιφτέκια κοτόπουλου με σαλμονέλα

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) προχωρά σε άμεση ανάκληση μπιφτεκιών κοτόπουλου στα οποία εντοπίστηκε σαλμονέλα.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διενέργεια μικροβιολογικού ελέγχου για την ασφάλεια των τροφίμων, έγινε «δειγματοληψία κατεψυγμένου παρασκευάσματος από κρέας πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο» και διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού salmonella spp.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «ΠΕΔΙΝΕΣ ΦΑΡΜΕΣ ΜΠΙΦΤΕΚΙA ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ» με ημερομηνία παραγωγής 13/02/20 και ημερομηνία λήξης 13/02/21, που παράγεται και συσκευάζεται στην Ε.Ε. από την εταιρεία Pimel Trading ltd., Vasil Aprilov Blvd. 157, Plovdiv, Βουλγαρία.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, καλούνται να μην το καταναλώσουν. Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί και μπαχαρικό με μόλυβδο.

ΕΦΕΤ μπιφτέκια κοτόπουλου με σαλμονέλα

Πηγή: athensmagazine.gr

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ: Προειδοποιεί για προϊόν με σαλμονέλα

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με τα στοιχεία: ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ 45 γρ. ΚΤΨ, αριθμού παρτίδας lot 24/20/50/35071004/0, με ημερομηνία ανάλωσης 12/06/2021 και ημερομηνία παραγωγής / κατάψυξης 12/06/2020, που παράγεται από την εταιρεία «ΦΑΕΘΩΝ Α.Β.Ε.Ε.».

Σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του Ε.Φ.Ε.Τ., διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν. Συναγερμός στο ΕΦΕΤ, ανακαλεί πλαστική κουτάλα

εφετ σαλμονέλα

TAGS