Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλεί πλαστική κουτάλα

Προσοχή! Σας αφορά!

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλεί πλαστική κουτάλα
HEALTH NEWS 07.08.2020 16:25
Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
ΝΕΦΕΛΗ ΝΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

YOUWEEKLY EDITOR

Συναγερμό έχει σημάνει εδώ και μερικές ώρες ο ΕΦΕΤ μέσα από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, μέσα από την οποία έκανε γνωστό πως ανακαλεί μία πλαστική κουτάλα.

Για τη διακίνηση προϊόντος, στο οποίο διαπιστώθηκε μετανάστευση πρωτοταγών αρωματικών αμινών σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικά επιτρεπόμενο όριο για την χρήση του σε επαφή με τρόφιμα ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Πρόκειται για πλαστική κουτάλα μαύρου χρώματος, με εμπορική ονομασία “FISKARS”, προέλευσης Κίνας, με κωδικό προϊόντος 1027299 και αριθμό παρτίδας 191223.

Το εν λόγω προϊόν διακινήθηκε στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου από την “Amazon”, ενώ χθες έγινε γνωστό πως ανακαλούνται και κάποια επικίνδυνα αλλαντικά.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα προϊόντος να μην το χρησιμοποιήσουν.

ΕΦΕΤ κουτάλα

Πηγή: eleftherostypos.gr

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλεί καλαμάκια κοτόπουλο με σαλμονέλα

Συναγερμό έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα με τη νέα ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ, καθώς αποφάσισε να ανακαλέσει καλαμάκια κοτόπουλο με μπέικον στα οποία διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2020, προέβη σε δειγματοληψία από υποκατάστημα (The Mart) της εταιρείας ΜΑΡΤ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ ΑΕ στα Ιωάννινα κατεψυγμένου παρασκευάσματος από κρέας πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο, με την εμπορική ονομασία «ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ» με αριθμό Lot 06050 DQ1.2017, ημερομηνία παραγωγής 24/03/2020 και ημερομηνία λήξης 24/03/2021, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την εταιρεία Foodmaster ΑΕΒΕ.

Καλαμάκια με σαλμονέλα ΕΦΕΤ

Πρόσφατα μάλιστα ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε και υποκατάστατο τυριού. Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες.

Στο συγκεκριμένο δείγμα διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Πηγή: athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλεί τυρί κρέμα

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλεί φαγητό με σαλμονέλα

TAGS
Share