Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλεί επικίνδυνα αλλαντικά

Αφορά όλους του καταναλωτές

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλεί επικίνδυνα αλλαντικά
FOOD NEWS 06.08.2020 14:12
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα, μετά από τη νέα ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΦΕΤ, σύμφωνα με την οποία, ανακαλεί επικίνδυνα αλλαντικά που κυκλοφορούσαν μέχρι τώρα στην αγορά.

Σαλάμι αέρος ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, καθώς μετά από εξέταση συγκεκριμένων δειγμάτων διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία στη μονάδα παραγωγής «LAKI, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΒΕΕ ΑΕ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ» στην οδό Διός 3, στον Ταύρο των προϊόντων:

«Economy-Σαλάμι αέρος, τ. Θάσου», βάρος: 120 γρ. σε φέτες, αριθ. Παρτίδας: L 02196, ημ. ανάλωσης έως: 10.01.2021 και «Economy-mini αέρος», βάρος: 200 γρ. σε φέτες, αριθ. Παρτίδας: L 02177, ημ. ανάλωσης έως: 04.01.2021.

Μετά από την εξέταση των ανωτέρω δειγμάτων διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων των εν λόγω προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Θυμίζουμε πως μόλις πριν από λίγες μέρες, ο ΕΦΕΤ έριξε πρόστιμο σε 28 επιχειρήσεις. Δείτε εδώ τι συνέβη.

Πηγή: ethnos.gr

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ για νοθευμένα ελαιόλαδα

Συναγερμό σήμανε ο ΕΦΕΤ πριν από λίγη ώρα, ο οποίος αναφέρει πως εντοπίστηκαν στην αγορά, νοθευμένα ελαιόλαδα, συστήνοντας να μην τα καταναλώσουμε. Προς το παρόν, τα εν λόγω λάδια δεν έχουν αποσυρθεί.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία µε τη Χημική Υπηρεσία Μακεδονίας – Θράκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α’) που διεξήγαγε τις χηµικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντων τα οποία, ενώ επισημαίνονται ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαια τεχνητά χρωματισμένα, αγνώστου προέλευσης, ενώ πρόσφατα ανακλήθηκε σοκολάτα υγείας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα νοθευμένα προϊόντα με τις εξής επωνυμίες:

  • «ΟΡΜΥΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ»
  • «ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ»
  • «ΚΡΗΤΗΣ»
  • «ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ»
  • «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ»
  • Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (φωτογραφίες), να μην τα καταναλώσουν.

Ελαιόλαδο ΕΦΕΤ

Σημειώνεται, ότι σε ορισμένα από τα εν λόγω προϊόντα, η επισήμανση παραπέμπει σε ελληνικά τοπωνύμια, όπως Χαλκιδικής και Κρήτης, γνωστά για την ποιότητα του ελαιολάδου, χωρίς βέβαια να έχουν ουδεμία σχέση με αυτά.

Ο ΕΦΕΤ έχει ήδη προβεί στην ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων από την εσωτερική αγορά , ενώ καλούνται οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους αντίστοιχα δοχεία, των οποίων η επισήμανση ταυτίζεται με τις επισημάνσεις των παρατιθέμενων φωτογραφιών , να μην τα καταναλώσουν.

Πηγή: athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Καταναλωτές προσοχή - Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί νοθευμένο μέλι

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλεί υποκατάστατο τυριού για αλλεργιογόνα ουσία

TAGS
Share