Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί επικίνδυνη σοκολάτα υγείας

Προσοχή! Σας αφορά!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί επικίνδυνη σοκολάτα υγείας

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο Επίσημου Ελέγχου για αλλεργιογόνες ουσίες, διενήργησε δειγματοληψία σε σοκολάτα υγείας και σε συνέχεια εργαστηριακού ελέγχου του δείγματος που πραγματοποιήθηκε στην Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών (Τμήμα Β΄) του Γενικού Χημείου του Κράτους, ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (καζεΐνη γάλακτος), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν "Σοκολάτα υγείας ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΓΕΥΣΕΩΝ ΧΡΥΣΟ" σε συσκευασία 100g, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 12-2020.

Πρόσφατα ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε και μία μάρκα φακές. Δείτε εδώ ποια.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ανάκληση σοκολάτας ΕΦΕΤ

Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στην καζεΐνη και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφίες), να μην το καταναλώσουν.

Πηγή: ethnos.gr

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλεί καλαμάκια κοτόπουλο με σαλμονέλα

Συναγερμό έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα με τη νέα ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ, καθώς αποφάσισε να ανακαλέσει καλαμάκια κοτόπουλο με μπέικον στα οποία διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2020, προέβη σε δειγματοληψία από υποκατάστημα (The Mart) της εταιρείας ΜΑΡΤ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ ΑΕ στα Ιωάννινα κατεψυγμένου παρασκευάσματος από κρέας πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο, με την εμπορική ονομασία «ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ» με αριθμό Lot 06050 DQ1.2017, ημερομηνία παραγωγής 24/03/2020 και ημερομηνία λήξης 24/03/2021, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την εταιρεία Foodmaster ΑΕΒΕ.

Καλαμάκια με σαλμονέλα ΕΦΕΤ

Πρόσφατα μάλιστα ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε και υποκατάστατο τυριού. Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες.

Στο συγκεκριμένο δείγμα διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Πηγή: athensmagazine.gr

TAGS