ΕΦΕΤ: Ανακαλείται «Σκουμπρί καπνιστό φιλέτο ριγανάτο»

Προσοχή!

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
ΕΦΕΤ: Ανακαλείται «Σκουμπρί καπνιστό φιλέτο ριγανάτο»

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του επίσημου ελέγχου έτους 2021 για τους πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες, προέβη σε δειγματοληψία καπνιστού αλιεύματος με τα παρακάτω στοιχεία:

«ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΡΙΓΑΝΑΤΟ», σε συσκευασία καθαρού βάρους 150γρ., αριθμού παρτίδας Lot. No 12042021, με ημερομηνία παραγωγής 14-05-2021 και ημερομηνία λήξης 11-02-2022, που παράγεται και συσκευάζεται για λογαριασμό της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΕ».

Το ανωτέρω τρόφιμο, εξετάσθηκε από το Β’ Τμήμα, της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, της Γενικής Δ/νσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., όπου διαπιστώθηκε υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπόμενων από τη νομοθεσία ορίων, που αφορούν στους πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται παρακάτω να μην το καταναλώσουν ενώ ανακαλείται και ρολό κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας.

Το προϊόν που ανακαλείται από τον ΕΦΕΤ

ΕΦΕΤ Ανακαλείται «Σκουμπρί καπνιστό φιλέτο ριγανάτο»

Ανακαλείται και ένα μπιφτέκι πουλερικών από τον ΕΦΕΤ

Ανακαλείται συσκευασμένο μπιφτέκι πουλερικών από τον ΕΦΕΤ, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, καθώς εντοπίστηκε σαλμονέλα. Παράλληλα, μίγμα μπαχαρικών ανακάλεσε από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

«Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Έλεγχος για Salmonella spp., Listeria monocytogenes και παρουσία σταφυλοκοκκικών τοξινών», προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ THE BURGER ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΚΑΟ, ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ & ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ», με αριθμό παρτίδας L210720 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 20-07-2022, καθαρού βάρους 2 X 180 γρ.

Η ανάλυση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Εργαστηρίων, Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ και διαπιστώθηκε ότι το προϊόν με τα ως άνω στοιχεία είναι ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι βρέθηκε θετικό στο παθογόνο βακτήριο Salmonella spp.Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν».

ΕΦΕΤ λευκό πιπέρι

TAGS