Με κανέλα, καρότο και... - Το σούπερ σπιτικό ρόφημα για δυνατό οργανισμό

Αναλυτικά η συνταγή

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Με κανέλα, καρότο και... - Το σούπερ σπιτικό ρόφημα για δυνατό οργανισμό

Μπορεί να μοιάζει με επιδόρπιο, αλλά αυτό το σπιτικό ρόφημα μπορεί να παρομοιαστεί με μια βιταμίνη σε υγρή μορφή. Το καρότο παρέχει βιταμίνη Α, η κανέλα προσφέρει αντιφλεγμονώδη οφέλη και το σιρόπι σφενδάμου περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά.

Η κατάσταση με τον ιό έχει ξεφύγει οπότε πρέπει να κάνουν το παν για να κρατάμε τον οργανισμό μας δυνατό, ενώ με αυτό εδώ το ρόφημα μπορούμε να χάσουμε και κιλά στο άψε σβήσε.

Θα χρειαστείς για το σπιτικό ρόφημα:

  • 2 μεσαίες κατεψυγμένες μπανάνες (2 φλιτζάνια, κομμένες σε φέτες)
  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
  • 2 κουταλιές βρώμης
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο από κάσιους (ή βούτυρο αμυγδάλου)
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

Προαιρετικό: πάγος

Πρόσθεσε τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σπιτικό ρόφημα κολοκύθας με κανέλα - Πίνε το μια φορά την ημέρα και θα εντυπωσιαστείς με το αποτέλεσμα

Η κολοκύθα ταυτόχρονα με τη μαγειρική, έχει υψηλή διατροφική της αξία, τόσο ώστε να κερδίζει χωρίς ενδοιασμούς μια θέση στον κατάλογο με τις υπερτροφές. Για αυτό και αν πίνεις μια φορά την ημέρα το ρόφημα, το οποίο έχει μέσα και κανέλα θα εντυπωσιαστείς με το αποτέλεσμα που θα δεις.

Θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεται για μια γεμάτη ημέρα από επαγγελματικές υποχρεώσεις!

Υλικά για 1 άτομο

  • 1 κούπα γάλα φρέσκο
  • 500 γρ. κολοκύθα σε κομμάτια
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια (κάψουλα)
  • ½ κούπα καφέ εσπρέσο (υγρό)
  • 1 πρέζα κανέλα σκόνη 1 πρέζα γαρίφαλο σκόνη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη

Εκτέλεση για το ρόφημα κολοκύθας

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια, τον καφέ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο.
  • Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε την κολοκύθα που έχουμε καλύψει με νερό για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  • Την περνάμε από το μπλέντερ και τη σουρώνουμε.
  • Ρίχνουμε στο μπλέντερ την κολοκύθα, το γάλα και παγάκια και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι και γαρνίρουμε με σαντιγί, άχνη ζάχαρη και κανέλα.