Προκαλεί μέχρι και αποβολή: Τι δεν πρέπει να καταναλώνετε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Σίγουρα σας αφορά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Προκαλεί μέχρι και αποβολή: Τι δεν πρέπει να καταναλώνετε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Όταν είστε έγκυος (δείτε εδώ ποια διάσημη βρίσκεται στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της), είναι σημαντικό να προσέχετε πολύ καλά τι τρώτε και τι πίνετε. Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα και ποτά που μπορεί να σας προκαλέσουν εμετό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Για να αποφύγετε αυτή τη δυσάρεστη παρενέργεια, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τα ακόλουθα είδη τροφίμων και ποτών:

  • Λιπαρά ή λιπαρά τρόφιμα - Αυτά μπορούν να σας προκαλέσουν ναυτία, γι' αυτό προσπαθήστε να τα αποφύγετε.
  • Πικάντικα φαγητά - Αυτά μπορούν επίσης να προκαλέσουν ναυτία και εμετό, οπότε είναι καλύτερο να τα αποφεύγετε όταν είστε έγκυος.
  • Αλκοόλ - Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη να μάθετε ότι το αλκοόλ πρέπει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ενώ είστε έγκυος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αποβολής.
  • Ποτά με καφεΐνη - Ο καφές, το τσάι και η σόδα μπορεί να περιέχουν καφεΐνη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ναυτία και εμετό. Είναι καλύτερο να αποφεύγετε αυτά τα ποτά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Ανθρακούχα ποτά - Αυτά μπορούν επίσης να προκαλέσουν ναυτία και εμετό, οπότε είναι καλύτερο να τα αποφεύγετε όταν είστε έγκυος.

Τι μπορώ να καταναλώνω κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

εγκυμοσύνη και απαγορεύσεις

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος κατά την οποία πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές σχετικά με το τι τρώτε και πίνετε. Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με το τι είναι ασφαλές να καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γι' αυτό είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι να παραμένετε ενυδατωμένες. Το σώμα σας χρειάζεται άφθονα υγρά για να λειτουργήσει σωστά και η αφυδάτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας.

Πολλές γυναίκες επιλέγουν να πίνουν χυμούς ή αθλητικά ποτά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά αυτά δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Τις περισσότερες φορές, οι σπιτικοί χυμοί φρούτων και τα smoothies είναι πολύ πιο υγιεινή επιλογή από τις ποικιλίες που αγοράζονται στο κατάστημα. Αν φτιάχνετε τα δικά σας ροφήματα στο σπίτι, μπορείτε να ελέγξετε τι μπαίνει μέσα σε αυτά, ώστε να είναι θρεπτικά για εσάς και το μωρό σας.

Υπάρχουν πολλά άλλα ροφήματα που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι και τα οποία είναι ευεργετικά για την εγκυμοσύνη. Ακολουθεί μια λίστα με μερικά από τα καλύτερα ποτά για την εγκυμοσύνη:

  • Νερό: Το νερό είναι απαραίτητο για τις έγκυες γυναίκες. Συνιστάται να πίνετε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Αν έχετε πρόβλημα να πίνετε τόσο πολύ για να κοιμηθείτε, οπότε μένουν μόνο 16 ώρες την ημέρα για να καταναλώσετε όλο το νερό σας!
  • Χυμός ανανά: Ο ανανάς είναι γεμάτος βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, του καλίου, του φυλλικού οξέος και του μαγγανίου. Έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από την πρωινή ναυτία. Επιπλέον, βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.