Τρίψε αυτό το φρούτο στο κεφάλι σου και καταπολέμησε το άγχος

Ακολουθήστε τα γιατροσόφια τα παλιά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τρίψε αυτό το φρούτο στο κεφάλι σου και καταπολέμησε το άγχος

Έχετε τρελό άγχος και δεν ξέρετε πως να το καταπολεμήσετε; Η λύση βρίσκεται σε ένα φρούτο, αφού σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα αν το τρίψετε στο κεφάλι σας θα δείτε διαφορά.

Σταματήστε να παίρνετε χάπια και... ακολουθήστε τα γιατροσόφια τα παλιά! Οι γιαγιάδες στα χωριά έβρισκαν πρακτικές λύσεις με...ότι έχουν στο ντουλάπι τους. Μια από αυτές είναι κι αυτή που θα βρείτε παρακάτω.

Ανακουφιστείτε από το άγχος με πορτοκάλι

Τρίψτε λίγη φλούδα πορτοκαλιού στο κρόταφο και το μέτωπό σας προκειμένου να απαλύνετε το άγχος σας. Επίσης, θα δείτε αποτέλεσμα και αν το απλώσετε στο πρόσωπο σας.

Σταματήστε να πίνετε χυμό πορτοκάλι μετά τις 9 το βράδυ

Οι 10 θεραπευτικές ιδιότητες του πορτοκαλιού

  • Λόγω της περιεκτικότητας του σε αντιοξειδωτικές ουσίες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στόματος, του λάρυγγα και του στομάχου έως και 50%.
  • Η καθημερινή κατανάλωση εσπεριδοειδών (1 γκρέιπφρουτ ή 2 πορτοκάλια) έχει αποδειχθεί ότι μειώνει κατά 20% τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ κατά 19% τον κίνδυνο για εγκεφαλικό.
  • Λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C, δυναμώνει την άμυνα του οργανισμού και καταπολεμά τη δράση των ελευθέρων ριζών που προκαλούν γήρανση και εκφυλιστικές νόσους.
  • Ακόμη, ο χυμός τους είναι πλούσιος σε κάλιο (300 mg το ποτήρι), που βοηθά στην αποβολή υγρών και τοξινών, αλλά και σε ασβέστιο (73 mg το ποτήρι) που είναι απαραίτητο για τη σωστή δομή και ανάπτυξη του σκελετού.
  • Είναι ευεργετικό σε όλες τις βρογχικές και ασθματικές παθήσεις, καθώς και στις περιπτώσεις αδυναμίας, και θεωρείται τονωτικό για την καρδιά και διεγερτικό για την κυκλοφορία.
  • Ερευνητές της Φλόριντα αναφέρουν, επίσης, ότι τα πορτοκάλια και άλλα φρούτα της οικογένειας των κίτρων έχουν την ικανότητα να μειώνουν τη χοληστερίνη. Πολλά στοιχεία δείχνουν ότι η πηκτίνη, μια ίνα στη φλούδα και στις μεμβράνες του πορτοκαλιού-και του γκρέιπφρουτ,-, μειώνει τη χοληστερίνη στους ανθρώπους.
  • Ο χυμός πορτοκαλιού από πολύ παλιά χρόνια, χρησιμοποιείται αποτελεσματικά για την καταπολέμηση των ιώσεων.
  • Οι ουσίες τανγκερετίνη και κουερσπίνη, που ανευρίσκονται στο πορτοκάλι, εμποδίζουν τη δημιουργία καρκινογόνων ουσιών που προξενούνται από τον καπνό του τσιγάρου. Οι καπνιστές λοιπόν, θα πρέπει να αυξήσετε την κατανάλωσή τους.
  • Ένα ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκαλιού, περιέχει σημαντική ποσότητα φολικού οξέος, το οποίο προστατεύει από καρδιακά επεισόδια, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί βασικό συστατικό στην παρασκευή αίματος.
  • Τέλος, σύμφωνα με πολυετή έρευνα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, η συστηματική κατανάλωση πορτοκαλιών προλαμβάνει διάφορες ασθένειες. Αυτές είναι η αρθρίτιδα, η παχυσαρκία και ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας του ματιού που αποτελεί τη σημαντικότερη αιτία τύφλωσης στους ηλικιωμένους.Όλα αυτά λοιπόν τα συστατικά κι οι ιδιότητες που του προσθέτουν, θα λέγαμε ότι το ανάγουν από ένα απλό φρούτο σε ένα πολύτιμο φάρμακο και ισχυρό σύμμαχο για την πρόληψη ασθενειών, όπως ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες, τα εγκεφαλικά αλλά και η παχυσαρκία.