Καταπολέμησε το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας με πορτοκάλι - Θα... ξεβουλώσετε χωρίς κόπο

Και άμεσα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Καταπολέμησε το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας με πορτοκάλι - Θα... ξεβουλώσετε χωρίς κόπο

Η δυσκοιλιότητα ταλαιπωρεί αρκετό κόσμο και συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας, το 16% των Ελλήνων αντιμετωπίζει πρόβλημα με το έντερό του τουλάχιστον μία φορά στους 12 μήνες, ενώ το 20% το έχει αντιμετωπίσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Το 51% των πασχόντων αποδίδει το πρόβλημα στην κακή διατροφή και το 30% πιστεύει ότι ευθύνεται το άγχος και η πίεση της καθημερινότητας.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιμετωπίσει κάποιος την δυσκοιλιότητα! Ένας από αυτούς είναι η κατανάλωση φρούτων όπως το αχλάδι ή το ακτινίδιο και τα λαχανικά όπως το λάχανο.

Επίσης, μπορείς να την αντιμετωπίσεις και με πορτοκάλι

Τα πορτοκάλια είναι γνωστά για τη θωράκιση του οργανισμού απέναντι στα μικρόβια, ταυτόχρονα όμως αντιμετωπίζουν και τη δυσκοιλιότητα. Η φλούδα του πορτοκαλιού είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη λειτουργία του εντέρου. Επίσης, το πορτοκάλι βοηθά στο μεγαλύτερο γυναικείο πρόβλημα.

Σταματήστε να πίνετε χυμό πορτοκάλι μετά τις 9 το βράδυ

Πώς ορίζεται η δυσκοιλιότητα;

Όταν οι κενώσεις δεν είναι τακτικές –συγκεκριμένα όταν αφοδεύει κανείς λιγότερο από τρεις φορές την εβδομάδα ή χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να ολοκληρώσει την αφόδευση ή οι ατελείς κενώσεις του είναι συχνές, τότε πρέπει να χτυπήσει… καμπανάκι. Άλλωστε, πέρα από το αίσθημα δυσφορίας και βάρους που φέρνει η δυσκοιλιότητα, μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία αιμορροΐδων και πρωκτικής ραγάδας, αλλά και αιμορραγίες.

Τα κυριότερα αίτια της δυσκοιλιότητας είναι η φτωχή σε φυτικές ίνες διατροφή, η ανεπαρκής ενυδάτωση του οργανισμού, η παράβλεψη της επιθυμίας για τουαλέτα, το άγχος, τα ταξίδια και γενικότερα η αλλαγή των εντερικών συνηθειών, η καθιστική ζωή, αλλά και η έλλειψη συστηματικής, φυσικής δραστηριότητας.

Επίσης η δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι συνέπεια παθήσεων και καταστάσεων όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ο καρκίνος του παχέος εντέρου, η εγκυμοσύνη και η χρήση φαρμάκων.